Vajad viimase hetke ideed, mida lapsele jõuludeks kinkida? Viis põhjust, miks valida elamused!

Vajad viimase hetke ideed, mida lapsele jõuludeks kinkida? Viis põhjust, miks valida elamused!

20. Dec 2021, 22:31 Emmede Klubi Emmede Klubi

Õnneks on möödas ajad, mil head jõulud tähendasid lastele võimalikult suurt kingikuhja kuuse all ning vanematele hiigelstressi kalli kingikuhja hankimisel.

Üks väga hea, aga mitte veel piisavalt levinud kingiidee lastele on elamused. Seikluseid, mis pakuvad emotsioone, jätavad mälestusi ja soojendavad suhteid! Jagame viite põhjust, miks kinkida lapsele sel aastal just elamus:

  • Elamuskinki saab laps jagada oma perega. Väikestele lastele on vanemate jäägitu tähelepanu suurim rõõm ning ühiselt veedetud ajast on kasu nii lapse ja vanema vahelise kiindumussuhtele kui ka lapse vaimsele tervisele. Pärast poolt lasteaia- või kooliaastat vajab iga laps akude laadimist – lapse jaoks laeb akusid kõige paremini vaba aeg koos perega!
     
  • Elamused on enamasti arendavamad kui asjad. Näiteks võite külastada teaduskeskust või muuseumi, minna teatrisse või sõita teemaparki. Kuid hei, kui otsustate ka lihtsalt batuudi- või veekeskusesse minna – ka need on sportilikult arendavad lahendused! Ka koroona-ajal on hulgaliselt õuetegevusi, mille vahelt valida: loomade farmid, jõulumaad, uisu- ja kelgulaenutused...
     
  • Suure tõenäosusega on ka sinu lapse tuba juba ülearugi mänguasju täis ning puuduse asemel kannatate igapäevase mänguasjade koristamise üle käiva kempluse käes. Samal ajal on neid mänguasju, mida laps igapäevaselt kasutab, ju üsna vähe. Paljud uhkemad vidinad, eriti elektroonilised, kipuvad mänguasjakastis jõude seisma. Samal ajal on teadlased üsna üksmeelselt seisukohal, et mida vähem mänguasju lapsel on, seda õnnelikum ta on ja seda paremini areneb. Miks mänguasjade puhul on vähem parem kui rohkem, loe SIIT.
     
  • Elamused sobivad hästi ka viimase hetke kinkideks, sest ära jääb pühade eel eriti pikaks veniv tarneaeg. 
     
  • Ning viimaseks, aga sugugi mitte vähema tähtsusega – keskkonnahoid. Maailmas on tõesti juba niigi liiga palju asju, mille tootmine ja utiliseerimine aitab kaasa kliimamuutustele. 

Kuidas elamust kinkida? Üks viis on pakkida ära piletid, teine võimalus on printida välja seda tegevust illustreeriv pilt, kolmas variant on aga korraldada väike äraarvamismäng - lasta lapsel pildi ja/või vihjete järgi ära arvata, kuhu on minek!

 

intraweb intraweb 03. Sep 2022, 00:42

Hei! Mina leidisin kogu vajaliku siit: https://xn--julukuusk-q7a.ee/