Porgandimuffinid
Vaja läheb:
- 2 dl täistera rukkijahu
- 1 dl nisujahu (võib olla ka gluteenivaba)
- 5 keskmise suurusega porgandit
- 150 g võid (võib olla ka laktoosivaba)
- 3 muna
- 5 spl pruuni rafineerimata suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- muffinivorme
Tee nii:
Koori ja riivi porgandid. Sulata ja jahuta või. Vahusta munad koos suhkruga. Lisa muna-suhkru segu hulka või ja riivitud porgandid. Sega omavahel kokku jahu ja küpsetuspulber. Lisa muna-porgandi segule pidevalt segades küpsetuspulbri-jahu segu.
Täida muffinivormid ¾ osas tainaga, kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta umbes 12 minutit. Keera ahi välja ning hoia muffineid veel 10-15 minutit ahjus. Valmis!
Täistera-mustikamuffinid
Vaja läheb:
- 4 suurt küpset banaani
- 600 g täisteranisujahu
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl söögisoodat
- Näpuotsatäis soola
- 200 g pruuni suhkrut
- 560 ml petti
- 2 suurt muna, kergelt lahti klopitud
- 125 g sulatatud võid
- 400 g mustikaid
Tee nii:
Suru banaanid kahvliga püreeks. Teises kausis sega kokku jahu, küpsetuspulber, suhkur, sooda ja sool. Lisa segades pett, banaanipüree, lahtiklopitud munad ja sulatatud või. Sega kõik läbi, aga väldi ülesegamist. Nüüd lisa mustikad.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane muffinivormid tainast täis (jäta vormi ülemisest äärest vaid paar-kolm millimeetrit tüjaks). Küpseta muffineid ahjus umbes 25 minutit, kuni need on pealt kuldpruunid. Valmis!
Milliseid kavalaid retsepte lapse peolauale oskad Sina soovitada?