Vaniljekreemi kringel valge šokolaadi ja mooniseemnetega

Vaniljekreemi kringel valge šokolaadi ja mooniseemnetega

25. Jan 2013, 10:32 Greetel EmmedeKlubi.ee Greetel EmmedeKlubi.ee

Pärmitaigen:
25g presspärmi
2,5 dl käesooja piima.
0,5 tl soola
1 dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 tl kardemoni
8 dl jahu
50g pehmet võid

Sega pärm käesooja piimaga. Lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku ka pehme või juurde. Jätka sõtkumist kuni taigen kausi ja käe küljest lahti tuleb. Pane kauss rätikuga sooja kohta seisma pooleks tunniks või kuni taigen on kahekordseks kerkinud.

 
Vanilje kreemiks kasutasin Ekströms vaniljekastme pulbrit(3 kotti, st 1.5 karpi ) millele lisasin vispeldades külma piima kuni konsistent oli paras. Lisasin parajalt mooniseemneid.
 
Rulli taigen lahti ja määri peale võid. Laota vaniljekreem ühtlaselt pinnale.
Rulli taigen kokku ja aseta ahjuplaadile ringikujuliselt. Lõika peale sälgud ja säti - üks sälk väljapoole, teine sissepoole - nii kordamööda. Määri kringel muna või piimaga ja pane ahju.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit.
 
Katteks sulata veevannil 100g valget šokolaadi. Lisa pool spl võid ja natuke piima.
 
Ahjust võttes määri kringlit võiga - siis jääb see hea pehme. Nüüd nirista ühtlaselt peale šokolaad.
Kui kate on veidi tahkunud, kata kringel serveerimiseni rätikuga.

Emmede Klubi