Pühad on käes! Täna pakume hautatud turska. Kui te seda valmistate, ärge unustage öelda, kuidas välja tuli!
Retsepti tõi teieni Baltic Beach hotelli restorani Caviar Club kokk Kristapa Jokmaņa.
Koostisosad:
- 180g tursafileed
- 50g keskmise magususega valget veini
- 3g küüslauku
- 2g tüümiani
- 3g soola
- 150g külmutatud herneid
- 50g vahukoort
- 2g soola
- 100g vahukoort
Valmistamine:
Aseta tursk väiksesse ahjuvormi, lisa vein. Lisa ka küüslauk ja mõni tüümiani oks. Kata vorm fooliumiga ja pane 180-kraadisesse ahju umbes 15 minutiks.
Sega herneste hulka vahukoort ja soola. Püreesta korralikult läbi. Kui võimalik, kasuta ühtlase massi saamiseks isegi sõela.
Kui kala on valmis, kalla ülejäänud kaste eraldi potti, lisa koor ja kuumuta, kuni kaste pakseneb.
Serveeri toit taldrikule ja lisa kaste.