Meil on pea iga nädal vähemalt üks pannkoogihommik, aga tavaliselt on selpuhul laual ainult kõige harilikumad ja igavamad ülepannikad. Seekord mitte! Katsetasime midagi uut ja tegime õhulisi hapupiimapannkooke õunte ja rosinatega. Katsetus kandis vilja ja koogid olid lapsepõlvemaitselised, mahlased ja lihtsalt imelised.
Neljale näljasele sööjale vajad:
♥ 2 muna
♥ 5 dl hapupiima
♥ 4 dl nisujahu
♥ 2 tl küpsetuspulbrit
♥ 4 sl suhkrut
♥ 0,5 tl soola
♥ 0,5 tl kaneeli
♥ 3 õuna, kooritult ja õhukeselt viilutatult
♥ 50g rosinaid
Sulata suure poti põhjas või, tõsta tulelt, lase jahtuda ja sega siis hulka hapupiim, munakollased, küpsetuspulbriga segatud jahu, suhkur, kaneel ja sool (me teeme taigna otse potti, sest nii on vähem nõusid, mida pärast pesta). Sega taigen ühtlaseks ja lisa sellele õunaviilud ja rosinad. Vahusta munavalged eraldi kausis tugevaks vahuks ja lisa see ettevaatlikult segades taignale. Kuumuta praepannil õli ja prae selles väikesed ümmargused koogikesed (ühest suurest kuhjaga supilusikatäiest peaks ühe koogi jaoks piisama) kuni nad on seest õhulised, läbi küpsenud ja väljast kuldpruunid ja krõbedad. Meie serveerisime kooke vahukoorest ja vanillimaitselisest kohupiimast tehtud kreemi ning meega.
tunduvad tõesti väga maitsvad