Ahjukana on kerge vaevaga valmiv ja maitsev roog, millest (suurema linnu puhul) piisab kaheks söögikorraks. Koivad ja tiivad võib värskelt ahjust tulnuna koos köögiviljade ja mõnusa basmatiriisiga pintslisse pista ning ülejäänud lihast (rinnatükkidest ja muust) võib järgmisel päeval valmistada maitsva salati või pastaroa. Lisaks on võimalik allesjäänud kanakarkassist keeta mõnus puljong, millest saab veel kolmandaks söögikorraks maitseküllane supp. Raisku ei tasu head kraami igatahes lasta!
Sa vajad:
♥ 1 kana
♥ 1 sidrunit
♥ peotäis värsket tüümiani
♥ peotäis värsket oreganot ja/või salveid
♥ 4-5 suurt küüslauguküünt
♥ 1 sl mett
♥ oliivõli
♥ soola ja pipart
Alusta sellest, et kraabid linnu sisemuse tühjaks ning loputad kana seest ja väljast veega puhtaks. Eelsoojenda seejärel ahi 240 kraadini, kuivata kana pind majapidamispaberiga korralikult ära ja maitsesta lahke käega soola ja pipraga. Haara terve puhtaks pestud sidrun, torka see noaga üleni auklikuks ja topi koos küüslaugu ja ürtidega kana õõnsusesse.
Seo linnu jalad puuvillase majapidamisnööriga kokku ja tõmba ka linnu tiibade ümbert nöör nii, et tiivad oleksid tihedalt kere lähedale seotud (nii jäävad kõik lihamahlad kanale alles ega voola küpsemise ajal välja). Hõõru lind üleni kokku mee ja oliivõliga, raputa veelkord üle soolaga ning aseta lind ahju. Samal ajal alanda kuumus 175-180 kraadini - ahju esialgne kuumus "ehmatab" linnu naha kuivaks ja krõbedaks ja ka see takistab lihamahlu naha kaudu välja imbumast. Linnu küpsetamine võtab sõltuvalt suurusest aega umbes tunni või poolteist. Soovi korral võid koos linnuga ahju pista ka sulle meeldivaid köögivilju - minu piltidel veetsid kanaga koos ahjus meeldivalt aega paprika, tomat, porgandid ja sibul.
Kana on läbi küpsenud, kui tiiva vahele sisselõiget tehes välja voolavad mahlad pole enam roosad, vaid täiesti selged.
Kui tihti teie peres kana süüakse? Millised on sinu nipid ahjukana küpsetamiseks?
Meil mingit erilist nippi ei ole, aga mulle ja pojale meeldib väga kana, sööme kana 3-4 korda nädalas kindlasti 😀
Ahjukana pole veel teinud, aga muidu kanaliha tooted on väga hinnas !
Ma pole julenud teha ahjukana , kuid nüüd vist läheb tegemiseks 😀!