Õhtusöögiidee: Kodused kalapulgad

Õhtusöögiidee: Kodused kalapulgad

13. Sep 2017, 21:02 Emmede Klubi Emmede Klubi

Fotod: Meie Käopesa


Kala on tervislik toiduaine, mis pere menüüst puududa ei tohiks. Paraku on palju lapsi, kes kala maitset ei armasta. Üks võimalus lapsele siiski kala pakkuda, on valmistada seda lapsele atraktiivsel viisil. Selliseks laste meelisroaks on kalapulgad, kuid kui külmutatud poolfabrikaat pole kuigi tervislik, siis päris ise tehtud kalapulgad teenivad oma eesmärki suurepäraselt.

Kuidas kodus ise lastele meelepäraseid kalapulki valmistada, õpetab Mirjam Meie Käopesa blogist.

Vaja läheb:

  • Naha ja luudeta forellifileed või muud sorti luudeta kala
  • Maitse järgi soola
  • Näputäis karripulbrit
  • Jahu
  • Muna
  • Paneerimiseks riivsaia (panko)
  • Praadimiseks õli

Serveerimiseks:

  • 1 õun
  • 2 dl hapukoort või Kreeka jogurtit
  • 4-5 sl majoneesi
  • Karripulbrit
  • Soola
  • Vajadusel mett

Tee nii:

Lõika kalafilee kalapulga suurusteks kangideks. Maitsesta jahu soola ja karripulbriga. Veereta kalatükke esmalt jahu ja maitseainete segus, seejärel lahtiklopitud munas ja viimaseks riivsaias (pankos).

Prae paneeritud kalapulgad väheses õlis kuldeks, lao ahjuplaadile ja pane 175 kraadini eelsoojendatud ahju. Kümne minuti pärast on roog valmis!

Samal ajal võid valmistada koduste kalapulkade juurde imehästi sobiva majoneesikastme. Selleks tuleb koorida ja peenelt riivida üks õun, segada kokku 2 dl hapukoore (või Kreeka jogurti) ja 4-5sl majoneesiga, lisada teelusikatäis-kaks karripulbrit ning maitsestada soola ja (kui õun ei olnud magusamate killast) natukese meega.

Ära unusta pakkuda perele kala kõrvale ka köögivilju - selle roa juurde sobib hästi näiteks värske salat ja pisut jasmiiniriisi.

20170913140457-16845.jpg

Head isu!