Selle lihtsa ja imemaitsva pastaroa valmistamiseks vajad:
250g tagliatelle-pastat
5 sl extra virgin oliiviõli
3 suurt küüslauguküünt
1 seemneteta tšillikauna
1 pigistuse jagu sidrunimahla
½ sidruni riivitud koort
160g chorizot
15-20 kirsstomatit
suurt peotäit siledalehelist peterselli
suurt peotäit basiilikut
1 tl mett
soola ja pipart maitsestamiseks
värskelt riivitud parmesani, viilutatud tšillit ja värsket basiilikut serveerimiseks
Tee nii:
Viiluta chorizo, lõika tomatid neljaks ja haki tšilli, küüslauk ja petersell peeneks. Pane tulele pott lahke käega soolatud pastaveega. Kuumuta suurel pannil oliiviõli ning prae selles läbi küüslauk ja tšilli. Lisa chorizo, tomatid, sidrunimahl, sidrunikoor ja petersell ning lase küpseda seni, kuni tomatid on peaaegu täielikult lagunenud. Küpseta pastat seni, kuni see on ideaalselt al dente ja enne kurnamist varasta potist kulbitäis pastavett ning lisa see koos meega tomatikastmele. Haki (või rebi) basiilik ja lisa kastmele, maitsesta soola ja pipraga ning lisa kastmele pasta. Sega kõik korralikult kokku ja serveeri otsekohe parmesani, värske tšilli (kui armastad teravust) ja basiilikuga.
Head isu!