Kohus mõistis lapsi löönud aasta ema mitmeks aastaks vangi

Kohus mõistis lapsi löönud aasta ema mitmeks aastaks vangi

24. Aug 2020, 15:46 Emmede Klubi Emmede Klubi

2013. aastal valiti hiidlane Malle Kobin aasta emaks. Täna mõistis Pärnu maakohus Kobini süüdi laste väärkohtlemises, tema karistuseks on neli ja pool aastat reaalset vangistust.

Prokuratuur esitas Kobinile süüdistuse oma viie kasulapse korduvas löömises, ruumidesse lukutaha panemises ja karistusmeetodina ühe koha peal seisma sundimises. Kobin end kohtus süüdi ei tunnistanud, kuid kohus hindas kannatanute ütlused usaldusväärseks ning mõistis naise süüdi.

Pole veel teada, kas Kobin kaebab otsuse edasi. 

Eesti Päevaleht kirjutab, et Malle Kobina juures on aastate jooksul elanud vähemalt 17 lastekodulast, kelle pealt Kobin on kokku teeninud mitusada tuhat eurot. Paljud kohalikud kas teadsid või aimasid väärkohtlemisest, kuid vaikisid. Probleemi avastasid Hiiumaa valla uued lastekaitsetöötajad.
 

Ikka veel on inimesi, kes kirjutavad isegi avalikult, et lastele peaks tänapäeval rohkem vitsa andma  kas teadmata või hoolimata, et lapse füüsiline karistamine on seadusega keelatud. On ka neid, kes teavad, et see on keelatud ja last raskelt kahjustav, kuid teevad ikkagi – n-ö vitsa on ju alati antud! Olgu see lugu üheks õppetundidest, et lapse suhtes vägivalla tarvitamine on keelatud nii teoorias kui ka praktikas ja võib tõesti aastateks vanglasse viia.