Kui jõululaupäevase pidusöömaaja järel ärgates vaatama kõigele siiski tundub, et hommikusöögi jaoks on ruumi, võib perele valmistada imelise jõuluhõngulise riisipudru.
Et neljale sööjale jõuluputru serveerida, vajad sa:
♥ 2 dl pudruriisi
♥ 2 dl vett
♥ 6 dl piima
♥ 4 dl vahukoort
♥ 2 sl võid
♥ 2 kaneelikoort
♥ 1 vanillikaun (või 3 tl vanillisuhkrut)
♥ näpuotsatäis soola
♥ maitse järgi suhkrut
Serveerimiseks:
♥ 1 mandel
♥ suhkrut ja jahvatatud kaneeli valmis pudrule puistamiseks
Aja vesi paksupõhjalises potis keema ja lisa riis. Aja riis keema ja keeda paar minutit, kuni vesi on riisi sisse imendunud. Lisa ülejäänud koostisosad, lase podisema tõusta ja hauta aeg-ajalt segades madalal kuumusel umbes 45 minutit. Kui puder on peaaegu valmis, viska sisse üksik mandel ja sega läbi – õnneseen, kes mandli endale saab, on vana Skandinaavia uskumuse kohaselt järgmine, kes abiellub.
Rootslased valavad pudrule lisaks suhkru ja kaneeliga üle puistamisele ka külma piima. Kes soovib, võib piimaga katsetada, kes ei, saab putru nautida traditsioonilisel viisil.