Kreeka jogurt mee ja pähklitega on magustoit, mis võitis mu südame esimesest proovimisest.
Kreeka jogurtit sisaldavaid retsepte otsides märkasin, et valik on nukralt kesine. Õnneks leidsin suurepärase vihje asendada toorjuust paksu ja kalorivaesema Kreeka jogurtiga ning maitsevahe pole märgatagi. Valetan - maitse on tänu jogurti siidisele koostisele veelgi parem!
Kreeka jogurti kook mustikatega
360 g kakaoküpsiseid
100 g võid
200 g Nutellat
500 g Kreeka jogurtit
250 g vahukoort
100 g suhkrut
vanillisuhkrut või -essentsi
mustikaid
Tee nii:
Purusta küpsised ning lisa neile sulatatud või.
Nipp: mina vähendasin võikogust, sest originaalretseptis olnud 180 g tundus priiskamisena. Kuna Selga küpsised on võrreldes siinsete (elan Sloveenias) võiküpsistega kuivemad, lisasin viimasena vähehaaval vett kuni küpsised olid piisavalt vormitavad.
Kata vormi põhi küpsisepuruga ja kui sul on väiksem vorm, siis vooderda ka vormi seinad. Ma kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi, ning küpsisetainast jagus ainult põhja katmiseks. Sulata veevannil Nutella ning kata küpsisepõhi kreemiga.
Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliga. Lisa jogurt ja sega lusikaga ühtlaseks. Viimasena viska hulka peotäis mustikaid ning kata küpsisepõhi valminud jogurtikreemiga. Jäta kook vähemalt neljaks kuni viieks tunniks külmkappi tahenema. Koogile võid kaunistuseks lisada ülejäänud mustikad.
Esimene küsimus, mis selle koogi valmistamisega seoses tekkis, oli: kas Kreeka jogurt muutub piisavalt tahkeks, et kook saaks ühes tükis püsida? Ütleme nii, et sooja see kook ei kannata ning mitmeks tunniks lauale jättes võib see laiali valguda. Sellegipoolest ei kasutaks ma želatiini, sest küpsisepõhjal maitseb pisut pehme kreem koos marjadega nagu lapsepõlveunistus. Seega, tükk taldrikule ja kook tagasi kappi!
Originaalretsept on pärit Ragne retseptikogust.
Loe Jaanika kaunite fotodega illustreeritud blogi "In love in Ljubljana" tema igapäevaelust Sloveenias SIIT.
See tekitas kohe isu😀