Retsept: Imelihtne ja taevalikult koorene panna cotta

Retsept: Imelihtne ja taevalikult koorene panna cotta

20. Sep 2014, 14:20 Mirjam Mirjam

Panna cotta on tõeliselt maitsev ning samas uskumatult lihtsalt valmiv magustoit. Homme on oodata kalleid külalisi, aga mitte mingil juhul ei jaksa sa õhtul pärast mõnusalt perekeskis veedetud laupäeva köögis vaeva näha ja koogiküpsetamisega mässata? Siis tuleb haarata mõned üksikud koostisosad ja kulutada tervelt 5 väärtuslikku minutit, et valmistada oma külalistele suurepärane magustoit, mis lausa sulab suus. Et neljale sööjale panna cottat valmistada, vajad sa: 

♥ 6dl vahukoort (35%)
♥ 2 tl želatiinipulbrit
♥ 3 sl vett
♥ 1 vanillikaun või maitse järgi vanillisuhkrut
♥ Maitse järgi suhkrut
♥ Misiganes puuvilju, marju või toormoosi, mis võiks panna cotta peale sobida

Võta alustuseks väike kauss või tass, milles sega omavahel kokku želatiinipulber ja vesi, et lasta želatiinil mõni minut paisuda. Lõika vanillikaun pikuti pooleks ja lisa see koos vahukoore ja suhkruga (lisa suhkrut nii palju, et koor sinu maitse järgi mõnusalt magus saaks) potti. Kuumuta segu madalal tulel kuni segu hakkab õrnalt keema – seejärel eemalda vanillikaun, kraabi selle seest välja kõik järelejäänud vanilliseemned ja lisa need kooresegule. Võta pott tulelt ja lisa hoolikalt segades paisutatud želatiin. Seejärel jaga kooresegu nelja klaasi või kaussi võrdseteks portsjoniteks ja jäta külmkappi kuueks tunniks kuni üleöö tarretuma. Näiteks võid panna cotta serveerida külmutatud vaarikatest ja suhkrust kuumutatud vaarikakastmega (pea meeles, et panna cotta garneering peab olema jahtunud, vastasel korral läheb magustoit uuesti vedelaks) ja kaunistada magustoidud füüsalitega. 

eveliiy eveliiy 22. Sep 2014, 21:44

Tundub väga isuäratav