Grillretsept: Särtsakas jogurtimarinaadis kana-kartuli grillvardad

Grillretsept: Särtsakas jogurtimarinaadis kana-kartuli grillvardad

29. Aug 2015, 10:00 Mirjam Mirjam

Kuni tali veel taevas on ja vananaistesuvi meid päikesepaistega kostitab, on paslik valmistada hooaja viimased grill-lõunad. See retsept siin on lihtne ja värske nö. “miljonite lemmik” – ma ei tunne kedagi, kes mahlase kana ja/või krõbedate kartulite peale nina kirtsutaks. Vardasse võib soovi korral lisaks kartulile lükkida ka teisi meelepäraseid köögivilju ja kui varraste küpsetamine ei ahvatle, võib marinaadi teha näiteks hoopis kanakoibadele. Valik on Sinu!

Et toita ära neli-viis näljast kõhtu, vajad:

u. 1 kg kana kintsuliha
370 g Kreeka jogurtit
1 sidrun (mahl ja koor)
1 suur punt värsket piparmünti
1 peotäis värsket basiilikut
3-4 tl mett
3 suurt küüslauguküünt
1 roheline tšilli
soola & pipart

10 kartulit
vardaid või grilltikke
soovi korral ca. 150-200 g jogurtit kastme jaoks

20150829013206-87467.jpg

Tee nii:

Riivi sidrunilt koor, haki ürdid, tšilli ja küüslauk peeneks, viska kõik suurde kaussi ja sega jogurtiga kokku. Pigista sekka sidrunimahl, lisa mesi ja maitsesta maitse järgi soola ja pipraga (segu peaks olema pisut soolasem kui see, mida oled harilikult sööma harjunud – nii jääb kana parasjagu maitseküllane). Lõika kana kintsuliha ca. 3 x 3 cm tükkideks, sega need marinaadi hulka, kata kauss toidukilega ja jäta vähemalt 2-3 tunniks külmkappi maitsestuma (mida kauem, seda parem). Enne, kui oled valmis grillima asuma, pead kartulid (koorega) ära keetma ja – kui kasutad puidust grilltikke – neid umbes pool tundi vees leotama, et need grillil ei süttiks. Lõika küpsenud (ja nõrutatud) kartulid pooleks ja maitsesta need korralikult soola ja pipraga, enne kui nad kanaga vaheldumisi vardasse ajad nii, nagu mina juuresoleval pildil teinud olen:

20150829013147-56350.jpg

Grilli vardaid poolkuumal grillil (pane grillile kaas peale, kui asjad vardakeste jaoks pisut liiga tuliseks lähevad) kuni kana on täielikult läbi küpsenud. Kontrolli liha iga natukese aja tagant, et saaksid kana grillilt eemaldada just sellel hetkel, kui ta on täielikult läbi küpsenud – üleküpsetatud, kuiv linnuliha ei meeldi ju kellelegi. :)


Nipp:
 Soovi korral võid enne kana marinaadile lisamist (!) kulbitäie marinaadi kõrvale panna, et sellele hiljem veidi jogurtit lisada ja sellest varraste kõrvale mõnus kaste valmistada. :)

 

Milline on teie pere lemmik grillretsept? Kas marineerite liha ja kana ise või ostate grill-lihad poest?
 

01. Sep 2015, 20:17

Meie oleme hetkel soetanud poest. Lemmikuks on kujunenud kanapooltiivad ja no üldse kanatooted. Eriti head on nad punases marinaadis. Umbes nädal tagasi aga avastasi väga maitsva toote. Nimelt kana kirssite ja smuuti marinaadis.