Toimetaja blogi: lauake, kata end!

Toimetaja blogi: lauake, kata end!

15. Dec 2014, 15:50 Kristina Emmedeklubi.ee Kristina Emmedeklubi.ee

Kõike ei saa maailmas ette planeerida. Eelmisel nädalal õnnestus minul ja ka mu lastel nii hullusti haigeks jääda, et mitu päeva ei saanud üldse voodistki välja. Seepärast jäi ka eelmisel nädala video ilmumata. Õnneks on sel nädalal nüüd rõõmu mitmekordselt, sest ilmub suisa kaks videot ühe nädala jooksul.

 

Sellenädalane „õige” video on oma olemuselt teistmoodi kui tavaliselt. Et pisikese beebi kõrvalt võib rikkaliku jõululaua katmine pisut keeruline ülesanne olla, palusime magusablogi „Koogikontor” autoril meisterdada koos Stinaga üks lihtne ja kiire jõuluretsept. Mida täpsemalt, näete õige varsti videost!

 

Aga kuidas siis katta jõululaud stressivabalt?

Eks igaüks peab lähtuma ikkagi oma sisetundest. Kui sul on rahulik laps, kes magab palju ja laseb sul tegutseda, ning sa seda ise vaaritamist naudid, pole selles ju midagi halba! Vaarita kasvõi terve päev!

Aga kui sa tunned, et sul pole nii palju jõudu ja tahtmist ega võimalustki suureks kokkamiseks, pole ka selles midagi halba.

Kui kokku on tulemas suurem hulk inimesi, tasub kokku leppida, et igaüks võtab midagi kaasa. Kindlasti tasuks ka ära jagada, kes ja mida. Pole ju mõtet, et kõikide inimeste mõnusa õhtu nimel vaid üks end hulluks rabelema peaks! Kui on piisavalt suur ja mõnus köök, võite korraldada ka ühiskokkamise.

 

Kui veedad jõuluõhtut ainult kodustega, polegi ehk mõnusaks jõuluõhtuks suurt kokkamist vaja. Lihtsalt ehk tavalisest õhtusöögist pisut erilisemad toidud ja suurem valik. Ja eks tegelikult pakutakse valmistoitude seaski palju toredaid ja maitsvaid roogi.mTervet jõululauda nendega katma ei pea, aga oma elu võib ju pisut lihtsamaks teha!

 

Väga paljud toidublogijad annavad nõu, kuidas teha kiireid ja lihtsaid, aga väga maitsvaid roogi. Kui natukene eeltööd teha, võib leida palju lihtsaid ning võrdlemisi odavaid jõuluroogi. Muide, ameeriklaste seas on eriti popid nn sügavkülmatoidud. Ehk siis, valmistad päevi varem mingi toidu peaaegu valmis, paned selle siis sügavkülma ja õigel päeval kulub sul vaid pisut aega, et toit valmis saaks. Guugelda näiteks „freezer christmas recipes”.

 

Jõuluõhtu ei ole ju koduperenaiste võistlusõhtu, kus nui neljaks peab vere ninast välja pingutama. See peaks olema õdus ja mõnus aeg tervele perele, võrdselt!