Nosiboo - parim abivahend nohu ravimisel.

Nosiboo - parim abivahend nohu ravimisel.

04. Jun 2020, 07:32 MerleT MerleT

Kui sündis mu esimene poeg (2013a), ei teadnud ma elektrilistest ninapumpadest mitte midagi. Teadsin vaid seda ballooniga ninapumpa. Pidi vajutama ballooni , asetama tihedalt vastu ninasõõrme avaust ja lima imetakse ninapumpa sisse. No mina ei saanud aru, et see nüüd efektiivselt töötas. Apteekri käest infot uurides jõudsin Rhinomer ninaaspiraatorini (https://www.apotheka.ee/rhinomer-ninaaspiraator-imikutele-3-otsikuga-pmm0063436ee ). Huuliku pidi endale suhu asetama, aspiraatori otsik imiku ninna ja ise imed tatti välja. Õhh, rõve! Nõrganärvilisena ma ei suutnud, aga kuna last oli vaja aidata, siis pidi.

Seda aspiraatorit kasutasin ka teise poja imikueas, kuid mingi hetk nägin reklaami BabyDoo (https://hortusmedicus.ee/toode/babydoo-elektrooniline-ninapump/) elektrilisest ninapumbast. Kuna teine poeg ei osanud pikalt nuusata, ega ka praegu eriti, siis sai soetatud elektriline. Esimesel hetkel olin nii õnnelik. Masin ju nii uhke ja elektriline. Ei pea ise mingeid ime trikke tegema ja imema. Masin teeb kõik sinu eest ära. Esimene haigusperiood kasutasin , siis tundus enam vähem, just selle vaimustuse pärast. Kui aga jõudis meieni natukene karmim külmetushaigus, siis tundsin, et masin on kuidagi lahja. Lapse nina lurises ikka peale pumpamist ja nagu miskit paaki ka ei jõudnud. Lõpuks otsisin selle manuaalse pumba välja. Hiljem veel masin hakkas haisema. Tihendi vahelt jooksis vedelik kõik masinasse ja no puhtaks ei saanud. Haises nagu surnud rott. Järgmisel hetkel maandus see masin prügikasti.

Kui jäin kolmanda poja ootele, siis võtsin ette ja hakkasin uuesti uurima erinevaid variante. Minu silme ette sattus reklaam Nosiboost. Tol hetkel arvasin, et ma ei pea nii uhket masinat soetama ja saan oma manuaalsete ninaaspiraatoritega hakkama. Aga mingil hetkel sattusin vestlema Nosiboo esindajatega ja nad saatsid meile masina kingituseks. Alguses tundus masin hirmutav. Käima pannes töötas nagu tolmuimeja. Kui aga esimest korda proovisime, olin vägagi üllatunud. Masin on igat kiitust väärt- see toimib! Selle masina abiga saad ära imeda kogu tati, mis lapse ninas luriseb. Lisaks on kõik osad lihtsasti puhastatavad ja midagi ei jää peale pesu haisema. Masinal on ka võimsuse reguleerimiseks nupp, mis on samuti väga hea. BabyDoo´l see puudus ja seetõttu see ka mulle ei meeldinud.


Meie pisike J ehmatas algul natukene ära, kuna masin töötab kõvema häälega, kuid sellega harjub ära. Lapsel tuleb lasta tutvuda ennem masinaga. Anna katsuda, las ise proovib ninna panna otsikut, siis läheb kõik palju ladusamalt. Kui aga toppida kohe mingi imelik jublakas ninna, siis ehmataks isegi ära. Nosiboo´ga on haigusperioodid nüüd palju lihtsamad, kui nii saab haiguse kohta öelda.

Masina suuri eeliseid on veel see, et ei pea juurde ostma mingeid filtreid. Kasutad ja loputad veega. Nii lihtne see ongi. Kui sul tekkis huvi, siis leiad Nosiboo siit : https://kidsmed.ee/#shop . Algul võib ära ehmatada masina hind, aga see on parim investeering , mis lapse heaolu arvestades teha. Kasutades sooduskoodi "merle10" , saad kuni 21.06 südaööni masina -10% soodsamalt. 

Seda ma ütlen, et kui ostate apteegist Rhinomeri ninaaspiraatori, siis see vajab pidevalt uusi filtreid ja otsikuid jm. Lõpuks läheb see kallimaks, kui ühe korra investeerida ja soetada Nosiboo. 

Postitus on sündinud koostöös Kidsmed´iga .