Kuni emme intensiivraviosakonnas taastus, imetas väsket beebit issi!

Kuni emme intensiivraviosakonnas taastus, imetas väsket beebit issi!

15. Jun 2020, 10:16 Emmede Klubi Emmede Klubi

Nagu enamik vanemaid, panid ka April ja Maxamillian oma lapse sünniplaani kirja varase nahk-naha kontakti ja kohese imetamisega alustamise. Nad poleks aga osanud arvata, et see esmase nahk-naha kontakti pakkujaks ja imetamisega alustajaks osutub emme asemel hoopis issi! 

Jagame perekonna motiveerivat lugu aastast 2018.

April kirjutas Instagramis:

"Mul on kõige imelisem abikaasa maailmas! Kahjuks tekkisid mul (preeklampsia tõttu) krambihood ja mulle tehti erakorraline keisrilõige. Seega olin ma Rosalia sündimise ajal täiesti teadvusetu ega saanud talle plaanitud nahk-naha kontakti pakkuda. Õnneks sai seda teha issi!"

Kuna perekond plaanis rinnaga toita, siis pakkusid meditsiiniõed välja variandi proovida isa rinnal sondiga nibukaitset, mille kaudu beebi saab imeda pudelipiima. Maximillian oli parasjagu oma vastsündinud tütrega nahk-naha kontaktis ja vastas: "Noh, ma olen niikuinii juba särgita ja ma olen nõus kõike elus ühe korra proovima."

Perekonnaga tegelenud õed rääkisid portaalile Motherly, et on seda varianti ka varem isadele pakkunud, kui ema tervislik seisund ei võimalda veel imetada, kuid varasemalt on kõik isad ära öeldud. 

"Kuna ma ei saanud krambihoogudest ja ooperatsioonist taastumise tõttu kohe imetada, anti issile võimalus teda teha," kirjutas April. Nii saigi Rosalia imetamist kohe pärast sündi harjutama hakata. Peatselt Aprili tervis paranes ja ta võttis Rosalia rinnaga toitmise ülesande enda peale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by April ? (@april.n4) on

Mõned inimesed võivad sellise uudise või pildi üle naerda, kuid selleks pole vähimatki põhjust. WHO hinnangul on kohe pärast sündi toimuv nahk-naha kontakt ja imetamine olulised eeldused selleks, et edasine imetamine läheks edukalt. Edukas ja pikaajaline imetamine on aga otseselt seotud lapse ja ema tervise parendamisega. Samuti on leitud, et kohe pärast sündi nahk-naha kontakti saanud lapsed nutavad vähem.

 

Kas Sinu partner oleks selleks valmis?