Kui tihti peaks mu vastsündinu pissima?

Kui tihti peaks mu vastsündinu pissima?

08. Jan 2013, 00:00 Emmede Klubi Emmede Klubi

Alati on hea meeles pidada, et laps on väike versioon sinust ja tema pissimine sõltub sellest kui palju ta joob.

Kui te toidate last rinnaga ja ta saab esimest piima – ternespiima -  märgab ta vähemalt ühe mähkme 24 tunni jooksul .

Kolmandal päeval, kui rinnad täituvad piimaga ja selle pakkumine suureneb, toodab laps 8-10 märga mähet päevas, mõnikord rohkem! Nii et varu aga oma Huggies® mähkmeid!

Kui sa toidad last pudelist ja ta tarbib esimestel päevadel vähe piima, võib ta vähe märgi mähkmeid “toota“, nii et ärge muretsege.

Kui sa näed mähkmes roosat laiku, ära ole väga mures. Seda nimetatakse „kusihappe kristallideks“ ja see võib ilmuda roosa pulbri ja plekina lapse mähkmes.

Selle pärast ei ole vaja muretseda, aga see võib tähendada, et su laps vajab rohkem vedelikku ja söögikordade vahe on liiga pikaks veninud. Imetamiskordade vahede vähendamine võib siinkohal aidata!

Lapse piss on kahvatukollane. Kui laps piisavalt vedelikku ei saa, muutub see tumedaks ja konsentreerituks.

Et aru saada, kuidas imetamisega läheb ja veenduda, et laps saab piisavalt süüa, küsivad ämmaemand ja perearst sinult tõenäoliselt, kui tihti beebi 24 tunni jooksul pissib.

Väike vihje - kui vahetate poiste mähet:


Kui sa mähkme eemaldad ja lapse tagumik õhuga kokku puutub, armastavad nad „üle toa“  soristada. Et vältida „silma pritsimist“, vaheta mähe kähku või aseta pepu puhastamise ajaks vatitups tema nokule.

Emmede Klubi