Puhtad ja keskkonnasõbralikud ilutooted näole: milliseid valida?

Puhtad ja keskkonnasõbralikud ilutooted näole: milliseid valida?

14. Sep 2023, 16:37 Emmede Klubi Emmede Klubi

Pole saladus, et kosmeetikatooteid võib rikastada mitte ainult kasulike toimeainetega, vaid ka säilitusainete ja muude lisanditega, mis aitavad säilitada toote värskust kauem. See ei ole inimkehale alati kasulik, mistõttu need, kes soovivad looduslikke tooteid kasutada, ostavad üha enam orgaanilisi ilutooteid. KlipShopi eksperdid, kellel on väga lai valik, toovad välja peamised puhaste koostisainetega tooted.

 

Näopuhastusvahendid

Naatriumlaureetsulfaati kasutatakse väga sageli näopuhastusvahendites, et toode oleks piisavalt vahutav. See on üks kõige levinumaid koostisosi, mida kasutatakse erinevates puhastusvahendites. Tundlikuma nahaga inimeste puhul võib aga just naatriumlaurethsulfaat nahka ärritada ja näopoorid ummistada. Nende inimeste jaoks tasub proovida orgaanilisi, puhta koostisega näopesuvahendeid. Need ei kasuta seda koostisosa ja nende kasulikud omadused on eraldatud ainult selliste koostisainete abil, mis on inimese tervisele kasulikud.

Näokreemid

Näokreem on üks peamisi vahendeid, mida me kasutame, et hoida oma nahka särava, niisutatud ja toidetud. See on toode, mida kantakse nahale vähemalt kaks korda päevas. Sageli sisaldavad kreemid sünteetilisi antioksüdante (BHT/BHA), mis võivad põhjustada naha negatiivseid reaktsioone, näiteks punetust, ärritust ja allergilisi reaktsioone. Orgaanilistes näokreemides kasutatakse alternatiivina looduslikke antioksüdante nagu C- või E-vitamiin jne. Sellised kreemid põhjustavad nahale vähem kahjulikke kõrvaltoimeid.

Toonik

See näohooldustoode tuleks valida hoolikalt. Sageli kasutatakse propüleenglükooli. See on naha niisutaja ja paksendaja, mis aitab anda tootele õige tekstuuri. Seda koostisosa leidub tavaliselt mitte ainult toonikutes, vaid ka huulepulkades, silmakreemides ja kehakreemides. See on väga mürgine aine, mis põhjustab ekseemi, kõõma ja on inimkehale väga toksiline, sest suudab tungida inimese nahakudedesse. Orgaanilistes kosmeetikatoodetes asendatakse see aine alternatiividega, mis ei kahjusta inimest.

Päikesekreemid

Ka päikesekaitsekreemid on täis sünteetilisi antioksüdante. Seetõttu on SPF-kaitsega näokreemi valides hea mõte pöörata tähelepanu selle koostisele ja valida mahetoode. Tuleb meeles pidada, et mõned CC- ja BB-kreemid sisaldavad ka UV-kiirguse eest kaitsvaid aineid, seega on soovitatav neid tooteid hoolikalt valida.

Ilu ei nõua ohvreid

Soovimatud ained ei tohiks teid naha eest hoolitsemisest heidutada. Siiski on mõistlik jälgida kosmeetikatoodete koostist, et vältida naha kokkupuudet toksiinide ja allergia tekkimist. Kõige lihtsam viis seda teha on valida puhtaid ja orgaanilisi kosmeetikatooteid, mis on toodetud väga rangete ohutusstandardite järgi.