Tuntud kellatootja lisas oma nutikelladele raseduse jälgimise võimaluse

Tuntud kellatootja lisas oma nutikelladele raseduse jälgimise võimaluse

12. Nov 2020, 14:44 Emmede Klubi Emmede Klubi

Tuntud spordikellade tootja Garmin lisas oma nutikelladesse raseduse jälgimise funktsiooni. Täpsemalt saab uute nutikelladega salvestada oma rasedusega kaasnevaid terviseseisundeid, jälgida beebi arengut liikumist, seada personaalseid meeldetuletusi, saada aktiivsus- ja toitumisnõuandeid jpm. 

Mõnes mõttes on uus nutikell nagu kogu aeg kaasas olev raseduskalender: naine sisestab sinna lapse eeldatava sünnikuupäeva ja saab raseduse jooksul teavet raseduse eri etappides toimuva, loote suuruse ja muu sellise kohta. Samuti näpunäiteid toitumiseks ja soovitusi kaalutõusu osas.

Kell jälgib pulsi kõikumist ja annab hoiatusi, aitab jälgida keha vedeliku-, stressi- ja energiataset, annab personaliseeritavaid meeldetuletusi (näiteks: teha Kegeli harjutusi!) jne. 

Andmeid saab käsitsi salvestada rakendusse Pregnancy Tracking Connect IQ, milles kuvatakse üle 30 rasedusaegse sümptomi, loote kolme tüüpi liikumist, vere glükoosisisaldust ja teisi märkmeid. Registreeritud andmete kokkuvõtet saab arsti või ämmaemanda külastuse ajal mugavalt näidata.

Rakendus Contraction Timer Connect IQ võimaldab sünnituse ajal nii emal kui ka sünnituskaaslasel jälgida tuhude kestust ja sagedust.

Naistele, kes ka raseduse ajal jätkavad regulaarset treenimist, pakub Garmin täiendavaid võimalusi rakenduse ja sätete kohandamiseks toetatud seadmetes. Aktiivsed emmed saavad raseduse ajal ajutiselt muuta oma treeningustaatust, kuna raseduse ajal treenitus väheneb südame suurema löögisageduse ja kõrgema vererõhu tõttu. Samuti saab kohandada seadeid, mis annavad hoiatusi kehalise tegevuse ajal kiirenenud südametegevuse korral. Raseduse jälgimise saab seadmega ühilduvas nutitelefonis aktiveerida rakenduse Garmin Connect kaudu ja see toimib osana menstruaaltsükli jälgimise funktsioonist.

„Garmini üks peamisi eesmärke on alati olnud oma toodete ja funktsioonidega toetada naisi kõigis nende eluetappides,“ kommenteeris Garmini ülemaailmse tarbijatele suunatud turunduse asepresident Susan Lyman. „Menstruaaltsükli jälgimise funktsiooni lisamisest saadud positiivne tagasisidest nähtus selgelt, et see on suund, mida järgida. Sest kliendid otsivad üha rohkem võimalusi oma tervise ja kehalise vormi parandamiseks, kaasates selleks tehnoloogiat. Loodame, et raseduse jälgimise funktsioonid aitavad naistel paremini mõista seoseid raseduse ning aktiivse eluviisi ja üldise heaolutunde vahel.“

Äpp näeb välja selline:

 

Kas Sina kasutad raseduse ajal mingit raseduskalendrit või rasedust jälgivat äppi?