Tallinna sünnitusmajad said uue KTG-monitori, mis võimaldab sünnitajal vabalt liikuda

Tallinna sünnitusmajad said uue KTG-monitori, mis võimaldab sünnitajal vabalt liikuda

27. Aug 2020, 16:59 Emmede Klubi Emmede Klubi

Sünnitus on füüsiliselt ja emotsionaalselt võimas kogemus kõigi naiste jaoks.
Mõned naised tunnevad, et sünnitusvalust endast veel raskem võib olla meedikute vajalik, kuid valus sekkumine: KTG-uuringu tarbeks paigal püsimine, avatuse kontroll, kanüülid ja juhtmed.

Nüüd on valutamine KTG ajal vähemalt mõningate naiste jaoks kergem, sest Ida-Tallinna Keskhaigla ja Pelgulinna sünnitusmaja said annetajate toel uued KTG-monitorid Edan 15 Air, teatas Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond. 

Selle kaasaegse monitoriga saab ema ja loote olulisi näitajaid jälgida mugavamalt: sünnitaja ei ole juhtmete külge aheldatud, saab end mugavamalt liikutada, uuringu ajal sünnitustoas vabalt ringi liikuda jms. Monitori saab kasutada ka vees ning mitmiraseduse korral.

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi tegevjuhi Raili Friedemanni sõnul koguti monitoride ostuks vajalik 40 000 eurot kokku tänu eraisikute annetustele.

Täna, 27. augustil, anti monitorid Ida-Tallinna Keskhaigla haljasalal pidulikult üle. Seadmed andis üle toetusfondi nõukogu liige Andres Sutt ning kohal olid ITK ja Pelgulinna sünnitusmajade esindajad. 

Enamik monitoride ostuks vajalikke annetusi laekus tänu kampaaniale Kunst Aitab Alustada Elu. Kampaanias saavad toetusfondile raha annetajad valida annetuse eest kingituseks kunstnike poolt annetatud kunsti reprosid. Kampaania kestab edasi, kuni kunstitöid jagub. 

Kunsti soetada ja seeläbi Eesti sünnitusmajasid toetada saab: https://kunstaitabalustadaelu.voog.com/ 

Toetusfond tänab siiralt kampaanias osalevaid kunstnikke, fotograafe, ettevõtteid ning samuti meediamaju, kes on ilma tasu küsimata panustanud enda töö, aja ja vahenditega. „Üheskoos saame panustada beebide veel turvalisemale sünnile. Aitäh, et aitate alustada elu!,”  tänas fondi tegevjuht Friedemann.

 

Kas Sinu jaoks oli KTG-uuring sünnituse ajal ebamugav?