Pelgulinna sünnitusmajas tõi tita ilmale esimene koroonapositiivne ema

Pelgulinna sünnitusmajas tõi tita ilmale esimene koroonapositiivne ema

30. Mar 2020, 10:13 Emmede Klubi Emmede Klubi

Laupäeval sünnitas Lääne-Tallinna keskhaigla Pelgulinna sünnitusmajas esimene positiivse koroonaviiruse proovi andnud ema.

Tore on see, et koroonapositiivne ema ja beebi on sünnitusmajas koos, teatas haigla. Mõlema tervislik seisund on hea, seda jälgitakse hoolsalt. Ema ja beebi on isoleeritud teistest sünnitusmajas viibijatest, et nad kedagi ei nakataks.

Ilmselt tähendab see, et ema ei ole haigestunud, tal pole koroonaviiruse sümptomeid - ta andis lihtsalt positiivse proovi, sest arstide ja ämmaemandate uuendatud juhiste järgi kaalutakse ema ja lapse koos hoidmist siis, kui positiivse testi andnud emal ei ole haigustunnuseid. Kui positiivse testi andnud emal on COVID-19 sümptomid, klemmitakse nabaväät kiiresti ja laps isoleeritakse kuni kaheks nädalaks. Samas on võimalik lapsega kokku jääda ka positiivse testi andnud ja sümptomitega emal, kui ta ise keeldub oma vastsündinu isoleerimisest.

Nimelt testitakse nüüd COVID-19 suhtes kõiki Pelgulinna sünnitusmajja saabujaid. Nii saavad selgeks ka need viirusekandjad, kellel endal sümptomeid ei ole. Eesmärk on tagada sünnitajate ja värskete ilmakodanike ohutus, kirjutab haigla. 

Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Piret Veeruse sõnul eraldatakse COVID-19 diagnoosiga sünnitaja teistest ning nakatunud patsiendiga tegelev personal teisi patsiente ei teeninda. „Sellega oleme välistanud kontaktivõimaluse teiste sünnitusmajas viibijatega,“ ütles dr Veerus.

Sünnitusmaja paneb südamele, et viiruse leviku tõkestamine on meie kõigi kätes. Lapseootel peredel on eriti oluline viibida eneseisolatsioonis ja vältida kõiki kontakte, mis pole hädavajalikud.

(Artikli juures olev foto on illustratiivne)

 

Armas lapseootel ema, kas sina viibid praegusel ajal isolatsioonis? Kui rangelt end teistest distantseerid?