Jälgi Instagramis julget perekonda, kus ema kannab oma tütre last

Jälgi Instagramis julget perekonda, kus ema kannab oma tütre last

16. Oct 2020, 17:44 Emmede Klubi Emmede Klubi

Breanna ja Aaron saavad peatselt esimest korda lapsevanemateks. Nende ühine laps ei kasva aga Breanna, vaid tema 51-aastase ema Julie kõhus. 

Viimase nelja aasta jooksul tegi Breanna läbi 476 süsti, kaheksa kehaväliselt viljastatud embrüo istutamist, seitse operatsiooni, kaks raseduse kaotust ja ühe emakavälise raseduse. Paraku lõppes viimane kaotus kaksikraseduse hilises järgus Breannale emakakahjustusega, nii et naine kaotas võimaluse kunagi ise last kanda pea täielikult.

Ema Julie mõtles isekeskis juba Breanna viljatusraviteekonna alguses, et kui see ei toimi, pakub ta oma abi. 

Pärast kaksikute kaotust pakkus surrogaatlust lahenduseks ka paari viljatusraviarst. Paraku saadi kiiresti teada, et see maksab umbes 200 000 dollarit, ning sellist raha perel polnud. Nüüd pakkuski ema Julie ennast välja.

Julie on küll 51, kuid sportlase ja maratonijooksjana väga heas vormis, ning pärast mitmeid analüüse, teste ja konsultatsioone kiitsid meedikud valiku heaks. 

Surrogaatlus tähendab seda, et Julie emakasse pandi kasvama Breanna munarakust ja Aaroni seemnerakust viljastatud embrüo.

Enamik inimesi on olnud toetavad. Mõned on ka kriitilised või skeptilised. "Inimesed kommenteerivad, et see on nende arvates imelik, aga see ei ole ju bioloogiliselt mu ema laps," ütleb Brianna. "Pärast mind ennast ei ole kedagi teist, keda ma usaldaksin oma last kandma enam, kui mu oma ema."

"Ma arvan, et seda on lihtne hukka mõista, aga kui sina oled see, kes kannatab viljatuse all ja ei saa mitte kunagi oma last kanda, siis sa teed, mida sa tegema pead," kommenteeris perega tegelev viljatusraviarst. 

Perekonna ebatavaline teekond on jälgitav ka laiemale avalikkusele - nimelt peavad nad tuntud Instagrami-kontot ivf.surrogacy.diary,millel on ligi miljon jälgijat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Eestis ei ole surrogaatlus praegu lubatud.