Emakapõhja lihaste harjutused

Emakapõhja lihaste harjutused

19. Jan 2013, 18:35 Emmede Klubi Emmede Klubi

Üks lihasgrupp, mida sa pead nii raseduse ajal kui ka peale rasedust treenima, on vaagnapõhjalihased. Nii et, alustame! Tähelepanu, valmis olla, läks...

Enne rasedaks jäämist polnud sa ilmselt emakapõhja lihastest midagi kuulnud, rääkimata teadmisest, kus need sul asuvad.

Kuid see kiht lihaseid, ulatudes häbemeluust selgroo alumise tipuni nagu toetav võrkkiik, omab olulist rolli nüüd ja kogu sinu ülejäänud elu. Selle pärast peab neid ka igapäevaselt treenima.

 Raseduse ajal rõhub kasvav emakas vaagnapõhjale ja kaasa ei aita ka hormooni progesteroon taseme tõus, mis põhjustab lihaste lõdvenemist ja nõrgenemist.

Pikale veninud sünnitus võib neid lihaseid nõrgestada ning on tähtis, et te alustaksite võimalikult varakult peale sünnitust treenimist -  niipea kui ennast selleks mugavalt tunnete.

Nõrgad vaagnapõhja lihased võivad põhjustada kerget uriinipidamatust kui sa köhid, aevastad või naerad. Nii et sul ei ole mingit vabandust nende mitte tegemiseks. Eriti, kuna neid saab igal pool ja igal ajal teha.

Siin on, kuidas:

Tõsta ja pinguta seistes, istudes või pikali lamades oma tupe ja pärasoole  lihaseid justkui üritaksid uriini ja kõhutuult kinni hoida.

Hoia pingutust nii kaua kui võimalik, suurendades aega 10 sekundini korraga.

Ära hoia hinge kinni.

Puhka sama kaua kui lihaseid pingutasid.

Korda nii mitu korda kui võimalik – eesmärk on 10 kordust.

Nüüd tee sama arv kordusi – nii kiiresti ja kindlalt kui võimalik.

Korda seda tegevust vähemalt 6 korda päevas.

Emmede Klubi