Kuidas ta ennast isaks saades tunneb?

Kuidas ta ennast isaks saades tunneb?

25. Nov 2014, 00:00 Emmede Klubi Emmede Klubi

Mõtled sellele, mida su partner võib tunda kui ta on esimest korda isaks saamas?
Siin Huggies® Emmedeklubis räägib üks isa oma kogemustest ja jagab teistele tulevastele isadele nõuandeid.

Palju õnne, sa saad varsti isaks!

See võb tunduda uskumatuna, et sa teed kohe ülemineku igavesest noorukist tõelisesse täiskasvanuellu, nagu seda tegi aastaid tagasi ka sinu isa.

Nüüd, kui sa oled klubiga liitunud, pead teadma, et tänapäeval on hoopis teised reeglid kui tol ajal, mil su isa selle julgustüki ette võttis.

Kaasaegne isa osaleb kõgis rasedusega seotud apektides - rasedus, sünnitus ja lapsehooldus.

Õnneks keegi ei tundu keegi pahandavat, ükskõik kui suurt ebakompetentsust sa seda kõike tehes üles ei näitaks.

See on nagu aeglane päev tööl, kus piisab vaid kohal olemisest ja hõivatud näo tegemisest.

Ärev jutt

On olemas ka perekooli loengud, mis aitavad sul oma oskuseid lihvida. Ära mine nendesse loengutesse ilma, et seal ei ole teisi mehi. Ma olin loengus ainus mees ja mind pandi matile lamama ja tupele harjutusi tegema. Ma lahkusin sealt kohvipausi ajal.

Tavaliselt pakub haigla, kuhu te plaanite sünnitama minna, ka vähemalt ühte loengut ainult isadele. Ma soovitan sinna minna.

Tavaliselt näitavad nad filmi sellest, kuidas laps peale koju viimist enam nutmist ei lõpetagi ja siis nad viivad teid sünnituspalatitesse ning näitavad sünnitusvoodeid ja asju.

 Enamus sellest ainult hirmutab sind, aga sa näed ka kui ärevad teised tulevased isad on, ja see peaks sind oma enda hirmude suhtes veidi paremini tundma panema. 

Otsaesise kuivatamise kohustused

 Sünnitusele minemine ei ole tavaliselt vabatahtlik.Kui mina pean minema, pead ka sina minema, ja ma pidin kolm korda minema. Õed ja ämmaemandad annavad sulle tavaliselt veidi majapidamistöid - sünnitaja otsaesist kuivatada, monitori jälgida, teed teha - kõike selleks, et varjata seda, kui vähe teil seal midagi teha on.

On mõned hingamisharjutused, mida te saate läbi teha, aga peamiselt oled sa seal selleks, et oma üliemotsionaalsele kaasale peksukotiks olla.

Naistele koosneb sünnitust tavaliselt ootamisest , mida vahepeal katkestab tugev valu.

Meestel see-eest koosneb sünnitus pikkadest perioodidest kus teid solvatakse ja seda katkestavad lühikesed perioodid, mil teie peale karjutakse.
Kui su partner on valuvaigistitest uimastatud, võid oodata pikki venivaid monolooge sellest, kui kasutu sa oled. Ära võta seda isiklikult.
Mõned mehed minestavad sünnitusel, aga teadvusel püsimine on seda väärt, kui sa sellega hakkama saad. Kui sa siiski tunned, et hakkad minestama, on parem seda öelda ja ruumist lahkuda – muidu sa jääd lihtsalt kõigile teistele jalgu. 

Uhke...ja kurnatud.

 Ükskord, kui see läbi saab, saad sa koju minna, ennast purju juua ja teha palju telefonikõnesid - võib-olla küll mitte selles järjekorras.

Kõige tähtsam on pikalt magada. See jääb sulle pikaks-pikaks ajaks viimaseks korraks.

Pärast paari nädalat üksteisega tutvumist - seda teevad ema ja beebi, sulle on lai valik teleseepe - võid sa end veidi masendunult tunda, aga kuna sa nagunii millegagi tähelepanu ei saa, on parem sellest mitte rääkida.

Paar päeva enne piima tulekut võib su partner tunduda üllatavalt võimekas, krapsakas ja energiline ja see on juba iseenesest tohutult häiriv.

Ära muidugi ühestki neist asjust oma naisele räägi, eriti sellest viimasest. Vahepeal on täiesti loomulik, et sa tunned ennast kõrvale jäetuna, lahinguarmilisena, tuimalt kartlikuna ja hõivatuna rahalistest muredest. Aga samal ajal tunned sa millegi pärast ka ennast palju uhkemana,  sihikindlamana ja rohkem armununa kui iial varem.

Emmede Klubi