Teaduslikult tõestatud viis, kuidas stressiga toime tulla

Teaduslikult tõestatud viis, kuidas stressiga toime tulla

19. May 2020, 15:19 Emmede Klubi Emmede Klubi

On olnud keeruline kevad. Kui sulle tundub praeguseks, et su laps ei suuda enam koolitööle keskenduda, ja sina ei suuda teda enam aidata, siis tea - see on normaalne.

Uuringud näitavad, et see, kuidas me ennast tunneme, mõjutab meie õppimisvõimet. Pole vahet, kas laps on parasjagu koolipingis või köögilaua taga - kui ta on stressis, siis ei ole tema aju füüsiliselt võimeline õppima. Tundes stressi ja negatiivseid emotsioone, vallandub meie kehas stressihormoon kortisool, mis takistab keskendumist ja mälu tööd. Positiivsed tunded aga aitavad õppimisvõimele ja õpitulemustele kõvasti kaasa. 

Õnneks on lihtne ravi olemas - füüsiline trenn! Laste jaoks on füüsiline tegevus parim viis stressiga võitlemiseks. See suurendab närvirakkude loomist, ellujäämist ja vastupidavust kahjustustele ja stressile. Füüsiline aktiivsus suurendab keha vastupanuvõimet stressile ja stressiga toimetulekut muidugi ka täiskasvanute puhul.

Praegusel ajal võib füüsiline tegevus olla üks õppetöö olulisimaid osasid. Seega - tehke pause, liikuge palju, võtke kehalise kasvatuse õpetaja jäetud ülesandeid sama tähtsana nagu teistes ainetes jäetud ülesandeid. Ära palu lapsel kõiki koolitöid hommikul järjest ära teha, vaid suuna teda iga ülesande või aine tagant end veidi liigutama. 

(Allikas: Motherly)