Tasuta äpp pakub lastele psühholoogilist tuge koroonakriisis või haigena

Tasuta äpp pakub lastele psühholoogilist tuge koroonakriisis või haigena

27. Apr 2020, 15:46 Emmede Klubi Emmede Klubi

Laste heaolu ja tervise toetamiseks loodud mobiilimäng Triumf Health on praegu tasuta kättesaadav, et aidata lapsi koroonakriisis. Äpp on mõeldud 7-14-aastastele lastele.

Originaalis on Triumf Health loodud krooniliselt haigetele lastele (nt lastele, kellel on vähk, diabeet, astma, ülekaal, kes vajavad operatsiooni jne). Nimelt kogeb 60% haigetest lastest psühholoogilisi probleeme. Triumf Health mäng on lastele virtuaalseks psühholoogiliseks toeks. Mängu sisu on välja töötatud psühholoogide ja terviseekspertide poolt. 

Seoses koroonaviirusega on aga nüüd mängu loodud viiruse-spetsiifiline rada, mida saavad mängida kõik lapsed, kes oskavad lugeda. Laste igapäevane elu ning rutiin on sootuks muutunud – koolis käimine on peatunud, tavapärased huviringid ning trennid ei toimu, sõpradega kohtumine pole lubatud. Lisaks sellele puutuvad lapsed läbi sotsiaalmeedia ning uudiste kokku suure hulga informatsiooniga, mis võib tekitada muret, segadust või hirmu.

Mängimine vähendab viirusega seotud segadust ja ärevust, annab lapsele usaldusväärset informatsiooni COVID-19 kohta, näiteks kuidas ennast ja teisi viiruse eest kaitsta jms. 

Tervisemängu vahendusel pakutava personaalse toe eesmärk on leevendada eriolukorraga kaasnevat stressi ja seeläbi ennetada vaimse tervise probleeme laste seas. Mängukeskkond on lastele turvaline ning intuitiivne viis, kus omandada teadmisi tervisekäitumise, emotsioonidega toimetuleku, probleemilahendusoskuste ning enesejuhtimise kohta.

Mängida saab nii eesti kui ka vene ja inglise keeles. Mängimiseks tuleb registreeruda ja tõmmata alla tasuta äpp. Rakendus ei kogu lapse andmeid!

Registreeri kasutajaks: https://bit.ly/2RUR1SL
Lae mäng Google Play poest alla Triumf Health (Open): https://bit.ly/2wDaYps