Kuhu sel suvel koos lastega Eestis minna?

Kuhu sel suvel koos lastega Eestis minna?

25. Jun 2020, 17:10 Emmede Klubi Emmede Klubi

Sel aastal puhkavad paljud inimesed oma kodumaal. Kuhu Eestis koos lastega seigelda? Emmede Klubi jagab uusi ja ägedaid avastusi!

Tuuletorn Hiiumaal

Selle aasta uus ja popp reisisihtkoht on muidugi elamuskeskus Tuuletorn Hiiumaal (pildil). Tuuletorn on justkui seikluslik ja interaktiivne muuseum, mis võimaldab lastele põneval viisil, oma käega katsudes ja proovides, avastada üht Eesti armsaimat saart. Ühtaegu teaduskeskus ja mängumaa. Laste lemmik on kindlasti Baltimaade vägevaim ronimissein!

Juba Hiiumaal Käina kandis olles - külastage ka Lepaniidi mahetalu, kus sel aastal saab tutvuda taluloomadega.

Seikluspark Ida-Virumaal

Baltikumi kõrgeima tehismäe erakordsel maastikul ootab peresid 16 spordi- ja vabaajategevusega elamuspark, mis sobib ideaalselt peredele, kes hindavad ühist ja aktiivset kvaliteetaega, mis lõbustaks nii 2, 12 kui ka 52-aastaseid. 

Eesti Kaevandusmuuseumis Kohtla-Nõmmel saab aga külastada maa-alust kaevandust!

Seikluspark ja imedemaa Haapsalus

Haapsalus avati äsja uus ja kvaliteetne seikluspark, mis lisaks kolmele suurematele lastele ja täiskasvanutele mõeldud rajale sisaldab ka väiksematele lastele mõeldud mitmekülgset rada. Rajal seikleb rõõmuga ja pikalt juba paariaastane laps, küll täiskasvanu abil.

Haapsalus olles tasub alati külastada ka idülliliseks lapsepõlveks inspiratsiooni andvat Iloni Imedemaad. Jahutada end ujudes keset vanalinna asuvas Väikse Viigi ujumiskohas ning kinnitada keha ühes paljudest pisikestest kohvikutest. 

Suureks kasvamise kunst

Pärnu muuseumis avati äsja näitus "Suureks kasvamise kunst" - Eesti lasteaedade ajaloost! Millised voodid, millised pissipotid olid vanasti, kuidas vanasti lapsi mõõdeti, kuidas käsi pesti.

Pärnu lähistel Lottemaal käivad suve jooksul ära paljud Eesti pered. Kui aga sõit juba Pärnumaale viib, tasub külastada ka paljusid teisi toredaid kohti. Liblikamajas saab jalutada eksootiliste liblikate vahel ja tutvuda liblikate elutsükliga. Automuuseum pakub rõõmu kõigile autohuvilistele.

Ahhaa, foobiad!

Mida sina kõige rohkem kardad? Kõrgust? Ämblikke? Pimedust? Või hoopis seda, et internet läheb ära? 

Alati külastamist väärt AHHAA keskuses avati äsja näitus hirmudest ja foobiatest. Näitus aitab hirmudega rinda pista, hirme mõista ja ka seljatada. Maavärinasimulaator, sügavikud ja kõrgused ning kitsad ja pimedad käigud, toatäis ämblikke, madusid ja putukaid, ettearvamatud tule- ja elektrieksponaadid, kõhedusttekitav arstikabinet ja veel palju judinaid tekitavaid elamusi!

Tartumaal seigeldes tasub külastada ka Elistvere loomaparki. Loomapark kutsub ka nutihuvilisi noorukeid, sest pargis käies on võimalik mängida nutimängu, mille käigus saab uusi teadmisi loomapargist.

Avastamistehas

Muidugu jagub tegutsemist ka Tallinnas ja lähistel. Näiteks uus ja äge maagiliste leiutiste maailm Proto avastamistehas! Samuti soovitame külastada imearmast Polli loomaaeda

Aga ka klassikat - Eesti Vabaõhumuuseum ja Tallinna Loomaaed müüvad peredele ühiseid pileteid

 


 

Milliseid uuemaid ja ägedaid kohti lastega Eestis seiklemiseks soovitad Sina?