Kool võib vajadusel taas alata juba 15. augustist

Kool võib vajadusel taas alata juba 15. augustist

27. May 2020, 16:28 Emmede Klubi Emmede Klubi

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles ERR-i veebisaates "Otse uudistemajast", et koolilapsed võivad alustada uut õppeaastat 15. augustil, et leevendada kevadise kodusõppe käigus tekkinud vajakajäämisi. 

Ametlikult algab uus kooliaasta 1. septembril. Reps võimaldab aga koolidel alustada praktikas tööga juba poolest augustist - et aidata järele õpilasi, kes distantsõppe ajal maha jäid, korraldada kevadel ärajäänud klassiekskursioone jms. Mitu kooli ongi öelnud, et plaanivad selliselt talitada.

Kuid mis saab siis, kui koroonaviirus sügisel uuesti pead tõstab? Repsi sõnul on lootus, et kui haigus naaseb, siis oleme me selleks seekord paremini valmistunud. Näiteks suudame isoleerida klasse, gruppe või osi koolidest ega pea sulgema terveid koolimaju. Samuti on praeguseks kujundanud viroloogid seisukoha, et väiksemad lapsed võiksid ka viirusepuhangu ajal koolis võimalikult kaua edasi käia. 

Minister tunnistas ka, et kriisi ajal suurenesid perevägivald, laste enesetapujuhtumid ja küberkiusamine. Milline on üksinduse ja isoleerituse mõju laste ja noorte vaimse tervisele, hakkab tegelikult selguma alles peatselt.