Kas Sinu laps kasutab rate.ee-d? Vaadake ette!

Kas Sinu laps kasutab rate.ee-d? Vaadake ette!

14. Sep 2020, 18:16 Emmede Klubi Emmede Klubi

Paljude tänaste vanemate nooruspõlves oli populaarseimaks sotsiaalmeediakanaliks Rate.ee. See oli valdavalt ohutu keskkond, kus juba üsna noorena oma profiil luua, sõpradega suhelda, pilte vahetada, leida neid, kes meeldivad ja kellele meeldid, ka oma esimestest paarisuhetest teada anda. Kuid tänapäeval tasub oma last Rate.ee-sse lubades olla sootuks ettevaatlikum.

Tänane Postimees kirjutab, et Rate.ee on muutunud keskkonnaks, kus keskealised mehed pakuvad noortele naistele sponsorlust ning vastupidi, noored naised otsivad sponsorlust ehk seksi eest raha. Ajakirjaniku tehtud katse näitas, et portaali kasutatakse väga edukalt just sel eesmärgil. 

Selline täiskasvanutevaheline kokkulepe pole keelatud, kuid paraku mindi pakkumistega edasi ka alaealise tüdruku puhul. Alaealiselt seksi ostmine on keelatud. 

Seega tasuks lapsevanematel siiski hoolsalt jälgida, milliseid keskkondasid teismeline kasutab, ning arvestada, et Rate.ee pole selline portaal nagu see kunagi oli, vaid seal toimuvad vaid täiskasvanutele sobilikud pakkumised ja kokkulepped.