Inspireeriv koolilapse tuba

Inspireeriv koolilapse tuba

05. Aug 2020, 16:41 MerleT MerleT

Meie kõige vanem poeg on sügisel alustamas kooliteed. Seepärast võtsime eesmärgiks luua talle inspireeriv ja praktiline tuba. Tänapäeval on nii palju võimalusi ja vahendeid, mille abil saab luua lapsele vahva toakese. Lastetuba on meie korteri väikseim tuba. See on seadnud meile teatavad piirid mööbli valikul.

Mul oli visioon, milline võiks olla lõpptulemus. Selle järgi ma hakkasin valima mööblit ja muud sisustust. Meil oli ühes seinas juba olemas mägede seinamaaling, mille koos abikaasaga paar aastat tagasi tegime. Ma tahtsin selle kindlasti säilitada. Natukese soojuse tuppa toomiseks, kasutasime suurematel seintel tapeeti. Valituks osutus pehmetes neutraalsetes toonides tipidega tapeet , mille leidsime https://www.lala-lastela.ee/ lehelt. Nende tootevalikus on veel väga palju ilusaid lastetoa tapeete. Väiksemad nurgakesed katsime värviga.

Väikeste detailidega tahtsin tuua tuppa ka puidutooni. Lala-lastela lehelt leidsin veel vahvad mägedega riiulid, kuhu saab asetada mõne väikese sukulendi ja fotod nende lapsepõlvest. Nende lehelt leidsin ka imepehme vaiba, millest lapsed olid ammu unistanud. Nad olid kellelgi külas käinud ja seal oli pikakarvaga vaip, mis oli nii pehme. Ükskord teatasid, et nemad tahavad enda tuppa ka sellist. Otsisin , mis ma otsisin ja ma leidsin. Vaip on imepehme. Kui see meie koju jõudis, siis lapsed tahtsid selle peal magada . Kõige pehmemad ja magusamad unenäod tuli võluvaibal.

Järgmiseks pidin välja vahetama valgusti. Varasemalt oli meil laes Little Dutch valgusti, aga kuna ruumi toonid muutusid, ei sobinud see kahjuks enam meie tuppa. Ühe blogija (@homeinestonia) kontol jäi silma punutud valgusti ja ma kohe teadsin, et midagi sellist peab ka tulema siia. Valituks osutus KNIXHULT bambusest laelamp. Tootepiltidelt tundub kuidagi rohmakas, reaalselt nii stiilne ja ilus.


Nüüd oli aeg jõudnud kõige tähtsamani, koolilapse kirjutuslaud. Algusest peale on mu peas olnud kujutluspilt, milline peaks laud välja nägema. Ma ei tahtnud midagi tavalist , mis kõigil kodudes olemas. Samas peab olema laud praktiline, aga ikkagi ka stiilne. Lehitsesin siin ja lehitsesin seal, kuid ikka ja jälle jäi silma mingi tavaline saepuruplaadist kast. Kui kõik muutus. Mingi hetk märkasin Kräsupea e-poodi (https://krasupea.ee/pood/ ). Läksin nende lehele, kuna teadsin, et neil leidub vahvaid sisustuselemente. Kuniks silmasin – mööbel. Tegin saatusliku klõpsu ja mu süda oli võidetud. Seal oli kirjutuslaud, mille olin kujutluspildina oma pähe joonistanud. Ilusat puidust jalad , nii stiilne ja omapärane teiste seas. Hetkega teadsin, et see laud meie koju tuleb.


Kui juba laud valitud sai, siis viskasin pilgu peale ka kummutitele. Leidsin kummuti, mis on lauaga sama disaini. Ilmselgelt enam edasi otsima ei pidanud. Kummut on mahukate sahtlitega, stiilne. Kummutis hoiavad lapsed oma lauamänge ja muidu mänguasju. Mis ma tahaksin veel ära mainida, mis mulle kohe silma jäi. Kummuti sahtlite süsteem, mille abil liiguvad, on nii mõnus ja vastupidav. Ütlesin abikaasale ka , et tegu pole Jyski kapiga, mis esimese kuuga laiali laguneb. Teate küll neid kuulikeste süsteemiga sahtliliugureid. Meil alati jooksid need kuulid välja ja oligi jälle sahtel katki. Niiet, mitte pole ainult stiilne ja mahukas vaid ka vastupidav mööbliese. Hetkel on nende e-poes ka väga head pakkumised. Minge vaadake järgi.


Suurim mure on meil voodiga. Lastele on vaja narivoodit. Narivoodite valik on suur, aga mitte ei leidnud sellist mõõtu, mida meil vaja on. Nimelt meil on vaheseinaga nurgake, kuhu tahame voodi ära mahutada. Magamisosa mõõdud 180*80. Otsin kaua ja kirjutasin ka erinevatele firmadele, et äkki on nõus tegema. Kahjuks sain väga palju eitavaid vastuseid. Kõik teevad oma standart mõõtude järgi ja ei viitsi mingi ühe voodiga hakata jamama. Kuniks leidsin sellise lehekülje nagu https://puuslik.ee/ . Sattusin sellele lehele juhuslikult, läbi Google otsingu. Kuna minu kindel soov oli, et ka  voodi oleks lihtne ja puidust, siis nende tootevalikus oli sobib olemas, aga mõõtudega jälle jama. Võtsin ja kirjutasin, et mul nii hädasti vaja ja mujalt pole leidnud. Vastus tuli kiiresti ja positiivne. Nad olid valmis tegema meile sobivate mõõtudega voodi. Kas pole super ? Leidub ka vastutulelike ja armsaid inimesi.


Ja nüüd väiksemate, kuid mitte vähemoluliste detailide juurde. Asjade, mis toovad ruumi viimase lihvi. Lastetuppa tellisin http://nagumuinasjutus.ee/ lehelt postrid : eesti linnud, eesti loomad, tähestik. Nagumuinasjutus tiimi kuulub ema ja tema kolm väikest last, kes on tema suurimad inspiratsiooni allikad. Nende lehelt leiab palju muudki armast ja põnevat peale postrite.

Nüüd said vist kõik põhiasjad kirja. Lisan Teile ka mõned pildid, lastetoast. Rohkem pilte näeb meie instagram kontol : https://www.instagram.com/merle_pere/ .