Ilmahoiatus! Tulemas on väga libe nädalavahetus!

Ilmahoiatus! Tulemas on väga libe nädalavahetus!

09. Dec 2021, 16:04 Emmede Klubi Emmede Klubi

Riigi ilmateenistus hoiatab, et Eestit ootab ees väga jäine nädalavahetus. Väga suure libedusohu tõttu soovitab näiteks Tallinna haridusamet koolidel homme töö ümber korraldada.

Täna öösel vastu reedet tõuseb tuul ning homme keskpäevast lisandub jäävihm, mis külmetub jäitena kõigile pindadele. Teed-tänavad muutuvad väga libedaks. Ööl vastu laupäeva lisandub nii lund, lörtsi kui ka jäävihma ja jäidet ning libedusoht on jätkuvalt väga suur, algab ka sulailm ning mõnel pool võib sadada vihma. Pühapäevaks langeb temperatuur veelgi, märjad teepinnad külmuvad ja muutuvad taas väga jäiseks.

"On turvalisem, kui nädalavahetuseks plaanitud reisi saab edasi lükata või ära jätta, igal juhul peab sellistes oludes sõiduks märksa enam aega varuma," kirjutab ilmateenistus.

Tallinna haridusamet palub pealinna koolidel pöörata erilist tähelepanu libedusetõrjele, puistates graniitkillustikku kõnniteedele. 

"Soovitame neil, kellel on see võimalus, jääda koju või korraldada asutuse töö viisil, et laste ja töötajate liikumine oleks ohutu ja turvaline. Eeltoodust lähtuvalt soovitame haridusasutustel koostöös oma meeskonnaga arutada, kuidas ja mil viisil sel päeval oma tööd korraldada," kirjutab amet.