USA-s võib sünnitamine koroonaviiruse ajal olla meeldivam kui muidu

USA-s võib sünnitamine koroonaviiruse ajal olla meeldivam kui muidu

22. Apr 2020, 15:17 Emmede Klubi Emmede Klubi

Kui alguses tundus USA kolme lapse emale Stephaniele koroonakriisi ajal sünnitamine hirmuäratav, siis tagantjärele on ta kogemusega enam kui rahul.

Stephanie esimesed kaks sünnitust möödusid nii, nagu USA-s ikka kombeks on: paljude kaasaelajatega. Tuhude ajal voorisid lähedased sünnitustoast sisse ja välja, pärast sünnitust käis külalisi eriti palju. Lapse sünd on ju tähistamisväärne sündmus, ja on kombeks, et kõik on tähistama kutsutud!

"Sel korral olime ainult mu abikaasa ja mina. Ruum oli vaikne. Mitte mingit külaliste tekitatud kaost. Vestlused ainult meie kahe vahel. Meie kaks, esimest korda kuue ja poole aasta jooksul," kirjeldab Stephanie. 

Beebi tuli ilmale vaikse koridori vaikses toas, mitte keegi ei tormanud esimese nahk-naha kontakti ajal sisse beebit vaatama ning esimene imetamine sai toimuda ilma imetamiskattega rindu varjamata. 

Kui pere 24 tundi hiljem haiglast koju sai, siis rahulik aeg perega jätkus. Sotsiaalse distantseerumise tõttu ei tulnud keegi külla. Ära jäid kiirkoristamised, et kodu külaliste jaoks viisakas oleks. Ära jäi muretsemine, mida selga panna, kui rasedus-eelsed riided veel ei mahu. Ära jäid ka vastsündinu kõrvalt suuremate laste kooli ja trennidesse viimised.

Pere sai rahulikult lihtsalt omaette kodus olla ja oma uue inimesega tutvuda. Palju magamist, palju imetamist, palju kaisutamist - ei mingeid segajaid.  "Nautige seda puhkust reaalsest elust," kirjutab Stephanie. 

(Allikas: Knoxville Moms)

 

Kas Sinul käis sünnitusmajas külalisi? Aga sünnitusjärgsel ajal kodus?