Sünnilugu: Kuidas Kennert siia ilma sai

Sünnilugu: Kuidas Kennert siia ilma sai

24. Apr 2020, 16:40 Emmede Klubi Emmede Klubi

Erika (19) jagab Emmede Klubis oma esimese lapse, Kennerti siia ilma saamise lugu.

Kõik algas 21. märtsi õhtupoolikul. Läksin umbes poolteist tundi enne kella seitset pikutama, sest tundsin, et mu keha on tohutult väsinud ja tahtsin puhata. Mingil ajal mõtlesin isegi, et üritan magada. Paraku enne seda, kui jõudsin uinuda, lõi mulle alakõhtu tohutu valu, mille tagajärjel justkui hüppasin voodist püsti.

Mingi aja sain veel toas edasi tagasi õrnate valudega jalutada. Korraks isegi valud kadusid. Täpselt kella seitsmest tulid uued valuhood ja siis juba hakkasin jälgima nende vahesid. Valud jäid koheselt regulaarselt käima. Kella seitsmest kuni kella üheksani mõõtsin valude vahesid ja siis lasin endale kiirabi kutsuda, et haiglasse minna.

Kiirabi jõudis üsna ruttu ja enne kella kümmet olin haiglas. Osakonda jõudes juhatati mind otse sünnitustuppa ja aidati ka riided ära vahetada. Umbes viie minuti pärast tehti esimene KTG. Kui ämmaemand esimest korda avatust katsus oli see juba 3-4 cm (selleks ajaks ei teadnud ma kellast enam midagi), mille peale ütles ämmaemand, et õigel ajal tulin. Kuna veed ise ära ei tulnud, siis need avati haiglas.

Lõpuks hakkasid valud käima aina tihedamalt ja muutusid järjest valusamaks. Valude leevendamiseks käisin ka kuuma vee all. Hiljem jalutasin toe abil toas ringi ja otsisin endale erinevaid mugavaid asendeid. Lõpuks lisandusid valudele ka pressid ning selle aja sees tehti veel mitmeid KTG-sid ja katsuti ka avatust. Mingi aeg olin valudest ja pressidest nii väsinud, et läbi kanüüli süstiti mulle mingit rohtu, mis lasi mul natuke puhata, sest tõmbas valud ja pressid tagasi.

Kui rohu mõju umbes 10 minuti pärast üle läks, aitasid arstid mul paar korda pressida, hoides jalad õiges asendis. Mingi aja pärast otsustas arst, et mulle tehakse erakorraline keiser, sest sünnitusteed olid liiga kitsad ja laps hakkas väsima. Kiirkorras toodi mulle voodi ja mõne aja pärast olin ma juba operatsioonitoas ja opilaual! Kell 5.30 tehti mulle keiser ja 5.57 oli mu poeg sündinud (last ma kohe rinnale ei saanud, sest keisri jaoks tehti mulle üldnarkoos). Minu sünnitus kestis kokku 11,5 tundi. Kennerti jõunumbriteks olid 3220 g ja 51 cm.

 

Aitäh Sulle, Erika, et jagasid meiega oma lugu!

Iga sünd on eriline. Milline on Sinu ja Sinu lapse kohtumise lugu? Jaga seda ka meiega! Ka juhul, kui tahaksid, aga ei oska oma lapse ilmaletulekut ise hästi sõnadesse panna, siis kirjuta julgelt toimetus@emmedeklubi.ee - teeme seda koos.