KOOSTISOSAD:
- 500g veisehakkliha
- 4 purustatud küüslauguküünt
- veidi hapukoort
- natuke hakitud peterselli
- 40g riivitud parmesani
- 1 seemnetest puhastatud punane tsillikaun
- 0.5tl paprikapulbrit
- soola
- pipart
- 1 toores muna
- 1.5kg tomatipüreed
- natuke basiilikut
- oliiviõli
- keedetud riisi kõrvale
Sega kausis kokku hakkliha, purustatud küüslauk, hapukoor, petersell, paremsan, hakitud tsilli ja paprikapulber. Lisa sool, pipar ja toores muna. Sega hästi läbi ja vooli segust pallikesed ( 12 tk). Kata need toidukilega ( taldrikul) ja jäta külmkappi 20 minutiks seisma.
Vala tomatipüree potti ja kuumuta keskmisel kuumusel. Maitsesta soola, pipra ja hakitud ( või kuivatatud ) basiilikuga. Aja keema ja võta tulelt.
Prae lihapallid pannil oliiviõlis kuldpruuniks, lisa need tomatikastmele . Keeda madalal kuumusel vahepeal segades umbes üks tund. Kui kaste muutub paksuks, lisa vett juurde. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril koos riisiga.
Retsept on pärit raamatust "Itaalia dieet".
Retsept on pärit raamatust "Itaalia dieet".
Greetel