Viimaks on käes aeg, mil saab teha kõigi poolt armastatud soolakurke!
Selleks läheb vaja:
- Värskeid kurke
- tilli (õisikuid)
- mustsõstra lehti
- vett
- soola
Pane purki till, mustsõstra lehed ja kurgid. Lisa ka mõni tera pipart ja loorberileht. Kui soovid, võid lisada ka küüslauku.
1 liitri vee kohta võiks soola olla umbes 1-1.5 spl soola. Vali kogus enda maitse järgi. Kalla keedetud kuum soolavesi kurkidele peale.
Sulge purgid kaanega ja jahuta. Aseta külmkappi ja tõenäoliselt on kurgid söömiseks valmis juba järgmisel päeval.
Need kurgid on väga maitsvad ja krõmpsud.
Meie kodus kaovad need kurgid väga kiiresti!
Originaalretseptis soovitati kurke soolata kilekotis, aga mulle meeldis purk rohkem.
Head isu!
Veesma
Millise retsepti järgi teed sina värskeid soolakurke?