Saaremaal terve perekonna surnuks sõitnud meest süüdistatakse mõrvas

Saaremaal terve perekonna surnuks sõitnud meest süüdistatakse mõrvas

22. May 2020, 12:37 Emmede Klubi Emmede Klubi

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab jaanuaris Saaremaal kolme inimese, sh beebi surmaga lõppenud autoõnnetuse põhjustanud Andres Reinartit mõrvas, kuna uurimise käigus selgunud hinnangul oli mehe ohtlik käitumine tahtlik.

Tänavu 11. jaanuaril juhtus Saaremaal üliraske liiklusõnnetus. 34-aastane Andres Reinart istus purjuspäi oma Audisse ja alustas sõitu. Kuressaare haiglas mõõdeti Reinarti veres alkoholi sisalduseks 3,51 promilli, hilisema ekspertiisi tulemuseks märgiti 1,82 promilli. Sõidukiiruseks mõõtsid korrakaitsjad mõned minutid enne õnnetust 138 kilomeetrit tunnis. Sellise joobe ja sõidukiiruse juures otsustas Reinart asukohas, kus möödasõit oli keelatud, sõita ikkagi mööda enda ees liikunud ja vasakpööret sooritama asunud Volvost, põhjustades raske kokkupõrke.

Reinarti otsused lõpetasid kolme Volvos viibinud inimese elu: surid autoroolis olnud 27-aastane Kati, tema üheksakuune tütar Elli ja 58-aastane ema Eve. Autos viibis veel üks pereliige, kes jäi ellu, kuid sai raskeid kehavigastusi. Katist jäid maha väike tütar ja elukaaslane.

Varsti pärast õnnetust sai avalikkusele teatavaks, et õnnetuse põhjustanud Saaremaa rekamees, 34-aastane Andres Reinart on Saaremaal teada-tuntud joobes peaga sõitja, kes liiklusrikkumiste eest varemgi kohtus käinud ja arestikambris aega veetnud. 

Esialgu alustati mehe suhtes kriminaalasja paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui see on toime pandud joobeseisundis ning kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm. 

Nüüdseks on prokuratuur otsustanud süüdistada meest karistusseadustiku ühes tõsisematest kuriteokoosseisudest: mõrvas. 

"Prokuratuuri süüdistuse järgi teadis 34-aastane mees, et oli raskes joobeseisundis, sõitis teadlikult ja tahtlikult oluliselt kiiremini lubatud piirkiirusest ning liikus tahtlikult vastassuunavööndisse kohas, kus möödasõit on keelatud. Prokuratuuri hinnang on, et ta pidi teadma, et ohutu möödumine ei sõltu temast, vaid juhusest, kuid ei hoolinud sellest. Selline käitumine ohustab kõige tõsisemal viisil kaasliiklejaid ja on seega üldohtlik," selgitas prokurör Rainer Amur oma otsust.

Süüdimõistmisel karistatakse mõrva eest kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Süüdistatav viibib vahi all. 

 

Kui jood, ära sõida. Kui märkad joobes juhti, anna sellest kiiresti teada. Sinu otsustest sõltub teiste inimeste, teiste laste elu!