Retsept: Vürtsised ahjuporgandid

Retsept: Vürtsised ahjuporgandid

02. Dec 2015, 13:32 Mirjam Mirjam

Sa vajad:

12 väikest porgandit
½ tl jahvatatud kaneeli
¼ tl jahvatatud kardemoni
½ tl jahvatatud koriandriseemneid
½ tl jahvatatud vürtsköömneid
2-3 tl meresoola
¼ tl musta pipart
½-1 tl tšillihelbeid
1-1,5 dl oliiviõli
3 tl mett
tagasihoidlik sorts palsamiäädikat
2 oksa värsket rosmariini
1-2 küüslauguküünt

20151202103137-12096.jpg

Poolita porgandid. Viska vürtsid kaussi (või kui nad ei ole veel jahvatatud, valmista glasuur uhmri abil, nagu minagi) ja sega need kokku. Lisa mesi, õli ja palsamiäädikas, siis peeneks hakitud rosmariin ja pressitud küüslauguküüned. Sega glasuur hoolikalt kokku kuni kõik komponendid on ühtlaselt segunenud ja sega glasuur ahjuvormis porganditega kokku. Kata vorm fooliumiga ning küpseta porgandeid 200ºC temperatuuri juures kuni porknad on peaaegu pehmeks küpsenud. Seejärel eemalda foolium ja küpseta porgandeid veel 10-15 minutit, et glasuur saaks mõnusalt karamelliseeruda. Puista porganditele meresoolahelbeid, jahvata peale musta pipart ning kaunista paari värske rosmariinioksaga. Serveeri lamba- või muu ahjuliha kõrvale lisandina või eraldiseisva roana koos särtsaka tzatziki, raita või lihtsalt hapukoorega. Head isu!
 20151202103200-85946.jpg

Lisaks sellele, et seda on imelihtne valmistada ja et see on toitev ja tervislik, teeb see ka seest mõnusalt soojaks ja tuju heaks. Proovige järgi ja andke kindlasti ka teada, kuidas maitses!