Meie pere lemmikuks on kartulid. Ükskõik millises vormis - keedetud, praetud, küpsetatud...
Täna küpsetame neid ahjus:
Koostisosad:
1 kg kartuleid
20g võid
1 küüslauguküüs
200g vahukoort
200g piima
5g muskaatpähklit
5g meresoola
20g Cheddari juustu
Ettevalmistus:
Samm 1: Kuumuta ahi 180 kraadini.
Samm 2: Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks
Samm 3: Vala piim, koor ja sool sügavasse potti. Lisa kartulid. Aja see keema ja hoia 1-2 minutit tulel.
Samm 4: Koori ja tükelda küüslauk.
Samm 5: Rösti küüslauk õrnalt pannil ja lisa kartulitele.
kuumakindel keraamiline vorm rest küüslauk, siis saatke küüslauk pannile, et kartul.
Samm 6: Riivi juust jämeda riiviga ära.
Samm 7: Määri ahjuvorm võiga ja puista iga kartulikihi vahele muskaatpähklit ja juustu.
Samm 8: Kalla pannilt ülejäänud piima ja koore segu viimaseks kihiks ja lisa kõige peale juustu - viimasele kihile kõige rohkem.
Samm 9: Küpseta vormi eelsoojendatud ahjust 40 minutit.
Head isu!
Julia Eckert