Retsept: Ahjulihapirukad

Retsept: Ahjulihapirukad

29. Dec 2014, 12:37 Mirjam Mirjam

Pühade ajal kaetud uhked pidulauad ja ühes suure suguvõsaga peetud pidulikud õhtusöömaajad on selja taga (või seoses aastavahetusega veel ees) ja paljudes külmkappides on tõenäoliselt veel üht kui teist, mis lookas laudadelt kõhtu ei mahtunud.

Meie külmkapis ootas jõulupidustustest üle jäänud ahjus küpsetatud lambaliha, mis oli küll imeline, kuid millest kogu perel juba isu servani täis oli. Kuna liha oli veel täiesti värske ja söögikõlbulik, sündis idee see pisut teistmoodi pirukatesse pista. Küpsetised said võrratud ja haihtusid laualt kibekiiresti, seega otsustasin valminud retsepti ka teiega jagada. 

Vaja läheb:

1 kg pärmi-lehttainast
ca 700g peeneks hakitud-rebitud ahjuliha (lambaliha)
4 väikest porgandit
3 väikest sibulat
1 punane paprika
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
näpuotsatäis tšillihelbeid (kui armastad teravust)
2 sl tomatipüreed (või selle puudumisel ketšupit)

Haki sibulad, koori ja riivi porgandid ning tükelda paprika. Prae sibul pannil klaasjaks, lisa sellele porgand, paprika ja vürtsid ning prae läbi, kuni porgand on peaaegu täiesti pehme. Lisa pannile tomatipüree ja liha, maitsesta segu soolaga ning prae läbi, kuni toored komponendid on läbi küpsenud ja segu ühtlaselt maitsestunud. 

20141229032549-68758.jpg

Rulli taigen jahuga kaetud tööpinnal lahti, lõika sellest suure klaasiga ringid, aseta iga ringi keskele supilusikatäis või kaks täidist ning rulli taigna servad täidise ümber kokku. Aseta pirukad ahjuplaadile, pintselda lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 °C juures kuni pirukad on kaunilt kuldpruunid. Nende pirukate kõrvale sobib klaas jääkülma õlut erakordselt hästi - minu ja teiste rasedate puhul muidugi alkoholivaba. Head isu! 

20141229032735-60011.jpg

eveliiy eveliiy 31. Mar 2015, 09:53

väga põnev, kindlasti olid ka väga head😀