Praad tallelihast

Praad tallelihast

19. Jul 2013, 06:00 Greetel EmmedeKlubi.ee Greetel EmmedeKlubi.ee

KOOSTISOSAD:
1 tallekints ( meil oli kael ka)
Põltsamaa sinep
1 terve küüslauk
rosmariini ( seekord polnud värsket võtta ja kasutasime paki oma - aga toimis ideaalselt)
soola
pipart
veidi oliiviõli

Määri kintsu peale ühtlane kiht sinepit. Puista peale soola, pipart, rosmariini ja veidi oliiviõli. Määri kõik kintsule laiali ja jäta see külmkappi pooleks päevaks seisma.

Alguses kuumutasin ahju 225 kraadi peale, et liha väliskiht saaks kiiresti "kinni" ja mahlad välja ei tuleks. Nii oli liha umbes 20-30 minutit. Seejärel keerasin kraadi 150 peale ja nii oli see ikka tükk aega, nii 1-2h. Hiljem lülitasin ahju välja ja lasin lihal veel seal haududa.

Kõrvale pakkusin ahjukartuleid ja värsket salatit ( rooma salat, tomat, kurk, roheline sibul, oliiviõli, meresool).