Seekord valmib väga ilus prantsuse õunakook!
See on meie laual tihe külaline. Valmistamine ei võta kaua aega, olen selleks poest valmistaigna ostnud.
Aga protsess ise on väga nauditav. Mulle meeldib õunu lõigata! Ja kui ma tunnen veel kaneeli ja vanilje lõhna...mmmm!
See kook tuleb väga maitsev ja hõrk.
KOOSTISOSAD
1 pakk valmistaigent
paar puhastatud ja õhukeseks viilutatud õuna
aprikoosi moosi/mett 2 spl
TÄIDIS:
3 keskmist õuna
kaneeli, vaniljet, suhkurt
Õunapüree
Lõika õunad kuubikuteks. Kuumuta madalal kuumusel ja eemalda segu pannilt, kui õunad ei ole veel ühtlaseks massiks muutunud, vaid segu on endiselt tükiline, aga tükid on pehmed.
Kook
Rulli taigen laiali. Peale ahjuvormile panemist torka sellele kahvliga augud sisse.
Kalla õunakaste taignale.
Lao peale õhukesed õunaviilud. Määri taignen muna või piimaga ja aseta kook 20 minutiks 200-kraadini eelküpsetatud ahju.
Määri kook peale ahjust tulemist meega läikimaks. Võid selle asendada ka aprikoosi moosiga.
Kuuma teega väga maitsev!
Mili