KOOSTISOSAD:
- 2 kanafileed ( u pool kg)
- 2 haput õuna
- paprikapulbrit
- 1tl sinepit
- 1 spl mett
- 1 tl pruuni suhkrut
- soola
- 3 küüslauguküünt
Kana valmistamine:
Pese kana ja aseta kaussi. Riivi õun ära. Lisa 2 tl soola ja külma vett nii palju, et kausis olev kana oleks veega kaetud. Lisa ka riivitud õun ja kata kauss toidukilega ja pane külmkappi vähemalt kaheks tunniks seisma.
Kastme valmistamine:
Koori ja haki teine õun, pane see kausiga suuremasse potti vesivanni podisema. Õunale ei ole vedelikku juurde vaja. Seda kõike võiks ka ahjus teha, aga selle hetke pärast ei ole mõtet ahju soojaks ajada.
Õunte valmis saamiseks kulub aega umbes 10-15 minutit. Püreesta õunad.
Lisa õunapüreele paprikapulbrit, pressitud küüslauguküüned, pipar, sinep, mesi, pruun suhkur ja sool. Sega ja sa saadki mõnusa kastme.
Kui liha on külmkapis oma aja ära olnud, kalla vesi pealt ära ja soe liha korralikult ümmarguseks kokku.
Määri liha kastmega korralikult kokku ja kata ahjuvorm fooliumiga. Küpseta ahjus 250 kraadi juures umbes 30 minutit.
Eemalda foolium, keera ahjul kuumus maha ja lase lihal veel tükk aega ahjus rahulikult jahtuda. Võid hiljem ka ahjuukse praokile tõmmata.
Valmis!
taschinka