Õunakastmega ahjukana

Õunakastmega ahjukana

12. Oct 2013, 00:00 Emmede Klubi Emmede Klubi

KOOSTISOSAD:

  • 2 kanafileed ( u pool kg) 
  • 2 haput õuna
  • paprikapulbrit
  • 1tl sinepit
  • 1 spl mett
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • soola
  • 3 küüslauguküünt

Kana valmistamine:

Pese kana ja aseta kaussi. Riivi õun ära. Lisa 2 tl soola ja külma vett nii palju, et kausis olev kana oleks veega kaetud. Lisa ka riivitud õun ja kata kauss toidukilega ja pane külmkappi vähemalt kaheks tunniks seisma. 

20131011095709-60758.jpg

Kastme valmistamine:

Koori ja haki teine õun, pane see kausiga suuremasse potti vesivanni podisema. Õunale ei ole vedelikku juurde vaja. Seda kõike võiks ka ahjus teha, aga selle hetke pärast ei ole mõtet ahju soojaks ajada. 

20131011095858-95553.jpg

Õunte valmis saamiseks kulub aega umbes 10-15 minutit. Püreesta õunad.

Lisa õunapüreele paprikapulbrit, pressitud küüslauguküüned, pipar, sinep, mesi, pruun suhkur ja sool. Sega ja sa saadki mõnusa kastme.

20131011100031-45825.jpg

Kui liha on külmkapis oma aja ära olnud, kalla vesi pealt ära ja soe liha korralikult ümmarguseks kokku. 

20131011100332-55824.jpg

Määri liha kastmega korralikult kokku ja kata ahjuvorm fooliumiga.  Küpseta ahjus 250 kraadi juures umbes 30 minutit.

20131011100415-46560.jpg

Eemalda foolium, keera ahjul kuumus maha ja lase lihal veel tükk aega ahjus rahulikult jahtuda. Võid hiljem ka ahjuukse praokile tõmmata.

20131011100621-64006.jpg

Valmis!

20131011100644-72622.jpg

taschinka