Õhtusöögiidee: Värske, kerge ja maitseküllane sidrunipasta

Õhtusöögiidee: Värske, kerge ja maitseküllane sidrunipasta

08. Oct 2014, 15:59 Mirjam Mirjam

Mõnipäev kohe on tunne, et kõht on küll tühi, aga mitte mingil juhul ei ole isu millegi raske ja rammusa järgi, kas pole? Neil päevil isutab hoopis mõni mõnusalt kerge supp või värske ja mahlane salat. See sidrunipasta on just üks neist retseptidest, mis sellistesse päevadesse ideaalselt sobib. Täisteraspagettide või -makaronidega valmistatud särtsakas pastaroog on maitseküllane, tervislik ja vaatamata täisterajahust valmistatud pasta pisut pikemale keemisajale on seda siiski igati lihtne ja kiire valmistada. 

♥ Täisterapastat (mina kasutasin pennesid, aga spagetid sobivad ehk isegi paremini)
♥ 2 sidrunit
♥ 1-2 tšillikauna (sõltuvalt sellest, kas armastad teravust või mitte)
♥ 5 küünt küüslauku
♥ Peotäis kirsstomateid
Värsket basiilikut
♥ Värskelt riivitud parmesani
♥ Ca 1-1,5 dl oliivõli
♥ Soola, pipart ja teelusikatäis mett maitsestamiseks

Kui soovid, võid toiteväärtuse lisamiseks (või "taimetoidust" keelduvale meesperele) praadida pastale lisaks paar soola ja pipraga maitsestatud kanafileed. Pasta on ka iseseisvalt suurepärane, aga kanaliha sobib selle juurde  ideaalselt!

20141008111318-25368.jpg

Pane pasta keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda vastavalt pakendil antud juhistele. Haara kõrgete servadega pann ja kuumuta selles oliivõli (ära lase õli nii kuumaks, et see suitsema hakkab - nii rikud õli maitse ja teised head omadused!). Kui õli on kuum, lisa pannile hakitud küüslauk ja tšilli (seemneteta), prae läbi ja lisa seejärel kahe sidruni riivitud koor. Lase maitsetel parajal kuumusel mõnda aega praadides oliivõlisse imbuda, lisa pannile poolitatud kirsstomatid, sega läbi ja prae paar minutit. Siis lisa pannilolevale peotäis rebitud basiilikut ning viimasena kalla juurde nõrutatud pasta. Pigista juurde mõned supilusikatäied sidrunimahla (kogus sõltub enim sidrunist - pasta peaks küll olema mõnusalt sidrunimaitseline, kuid mitte liiga hapu) ja maitsesta roog mee, soola ja pipraga. Serveeri korraliku koguse riivitud parmesani, värske basiiliku ja soovi korral hakitud tšilliga.

Kui selle roa valmistamine võttis kauem aega kui 20 minutit, nägid liiga palju vaeva! Head isu! 

20141008111334-66846.jpg

Mirjam Mirjam 08. Oct 2014, 17:13 MerleTorim

Siis pange kaks tšillit, aga ikkagi seemneteta - muidu läheb äkki liiga krehvtiseks. 😀

08. Oct 2014, 16:39

Mmmmm, tundub maitsev. Meie pere armastab tervavaid maitseid...järelikult tule ära proovida 😀