See retsept on inspireeritud Lyoni menüüs olevast bulgurihautisest, mida nad oma imelise kanaga serveerivad. Ma olen pikemat aega mõelnud, et tahaksin seda kodus teha üritada ja eile õhtul võtsin julguse viimaks ometi kokku. Mul õnnestus see täiesti uskumatult hästi ja mul on selle üle lihtsalt niii hea meel – bulgurnisu on pikka aega mu suur-suur lemmik olnud, aga mul pole eales varem õnnestunud seda valmistada nõnda, et see ootuspäraselt maitseks.
Sa vajad:
1 peeneks hakitud sibulat
4 peeneks hakitud küüslauguküünt
1/2 peeneks hakitud tšillikauna
1/2 tillukesteks kuubikuteks lõigatud suvikõrvitsat
1 suurt tillukesteks kuubikuteks lõigatud porgandit
2 tillukesteks kuubikuteks lõigatud paprikat (ühe neist röstisin ahjus eelnevalt ära)
1 tillukesteks kuubikuteks lõigatud sellerivart
3 dl bulgurnisu
1 dl valget veini (või 1 tl valge veini äädikat)
1 l kanapuljongit
2-3 sl võid ja oliiviõli praadimiseks
soola & pipart maitsestamiseks
300g krevette
pisut fetajuustu
Koostisosade tillukesteks kuubikuteks lõikamine annab roale imetabase tekstuuri, milles peitubki umbes pool selle headusest. :)
Kuumuta suurel kõrgete servadega pannil oliiviõli ja või ning alusta sibula, küüslaugu ja tšilli läbi praadimisest. Siis lisa ülejäänud köögiviljad ja lase neil pannil ca. 5 minutit küpseda. Lisa pannile bulgurnisu ja valge vein ning sega läbi. Kui alkohol on aurustunud, lisa pannile pool puljongist, alanda kuumus selliseks, et roog vaevu podiseks ja aseta pannile kaas. Lisa puljongit seni, kuni bulgur on valmis. Kui sulle krevetid meeldivad, võid need bulgurile vahetult enne serveerimist lisada – mina mereande ei armasta ja mina sõin enda oma nendeta. Puista taldrikule fetajuustu ja hakitud rohelist sibulat ja naudi. Värske, särtsakas, ilus ja lihtsalt omnomnom! Proovige järgi ja andke teada, kuidas maitses!
väga põnev