Milline on Sinu palk võrreldes teise eestlastega?

Milline on Sinu palk võrreldes teise eestlastega?

22. Feb 2021, 16:51 Emmede Klubi Emmede Klubi

Statistikaamet lisas äsja Eesti rahva palgastatistikat jagavasse rakendusse ka möödunud aasta viimase kvartali andmed. Palgarakendus võimaldab võrrelda oma palka teiste sarnasel ametikohal Eestis töötavate inimeste palkadega. Ka koroonaviiruse mõju on palgastatistikas näha.

Võrreldes 2020. aasta algusega vähenes palk kõige enam majutus- ja toitlustusasutuste (hotelliadministraatorid, hotellide ja restoranide juhid, kokad, ettekandjad) ning reisibüroode töötajatel. Vähenes ka töötajate arv.

Suurenenud on aga meditsiinitöötajate (pere- ja eriarstide, õdede, hooldajate) palk ja suurenes ka selle valdkonna töötajate arv. Kusjuures see ei tähenda tingimata, et meedikute palk tõusis – nende sissetulek võis suureneda ka seoses ületundidega, suurenenud töötundide arvuga, mis koroona on kaasa toonud. 

Vaata kõikide ametirühmade palgaandmeid ametipalk.stat.ee.

Loe lähemalt erinevate palgaliikide kohta ka statistikaameti blogist.

Statistikaameti palgarakenduses kasutatakse töötamise registri ning tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsiooni andmeid. See tähendab muidugi, et statistikas ei ole arvestatud "ümbrikupalga", mustalt teenitud rahaga ega muude sissetulekutega kui palk.

Rakenduses kuvatakse registreeritud täisajaga töötajate mediaanpalka. Mediaanpalk näitab summat, millest rohkem ja vähem teenivaid töötajaid on ametis, maakonnas või piirkonnas ühepalju.

 

Kas Sinu sissetulek on koroona-aasta jooksul langenud või tõusnud?