Tahad lauale midagi magusat panna? Mis võiks olla veel maitsvam kui karamell – täpselt, nagu lapsepõlves!
Koostisosad:
500ml vahukoort
1 tass pruuni suhkrut
180g(või vähem) võid
64g vaniljesuhkrut...
Kuigi selle koostisosad on väga rammusad, võib neid veidi muuta – näiteks, ära pane sinna kogu või kogust, kuigi see annab hea maitse ja ilusa värvi.
Samamoodi annab ka suurem kogus vaniljesuhkrut teravama maitse.
Vala vahukoor potti.Lase sellel veidi podiseda, et ta soojeneks. Lisa hakitud või.Lisa pruun suhkur.Ja vaniljesuhkur.Sega kõik läbi.Ja nüüd algab üks suur ootamine.
Kuum mass jätkab podisemist ( ole ettevaatlik ja jälgi, et see üle poti ääre ei tõuse). Sega aeg-ajalt.
Ja nüüd…
...karamelli kook… Kuidas aru saada, et segu on valmis? Esiteks, peab mass muutuma tihedamaks ja tumedamaks. Teine lihtne nipp on proovida üks tükike külmaveeklaasi sisse pista. Kui see momentaalselt tahkub, on ta valmis.
Aga arvestada võid vähemalt tunniajalise protsessiga.
Kui segu on valmis, kalla see ühtlase kihina küpsetuspaberile.Lõika. Karamell tahab kiiret tegutsemist Kui asjaga venitada, ei pruugi enam ilusaid, sirged tükke lõigata saada. Et karamell tahkuda saaks, tuleks see üheks ööks külmkappi asetada ja hommikuks on see valmis. Serveeri!