KOOSTISOSAD:
- 400g kodujuustu
- 100g võid
- 100g toorjuustu
- 100g hapukoort
- 2 muna
- 4 spl suhkrut
- paar tl vaniljesuhkrut
- 100g mandleid
- 1/2 tl kurkumit
- kuivatatud aprikoose
Kaunistuseks:
- mandleid
- šokolaadi
- jõhvikamahla
- apelsinilõike
Ettevalmistus:
Vahusta munad hapukoore ja suhkruga, lisa kurkum. Hea on thea seda mikseriga. Lisa sisse hakitud kuivatatud aprikoosid, sega massi madalal tulel koguaeg segades, kuni see keema hakkab.
See on nüüd selline tihke mass. Lase tal täiesti maha jahtuda.
Sega kodujuust pehme või ja toorjuustuga. Lase segul paar tundi toatemperatuuril seista. Rösti mandlid, jahuta need ja sega ülejäänud massiga.
Sega massid omavahel ja lisa ka suhkrud.
Aseta mass kahekordsele marliriidele ja kaussi.
Mina panin massi lillepotti. Hoia seda seal umbes 2 tundi.
Eemalda pasha potist.
Eemalda pashalt ettevaatlikult marli. Ja meie kevadine pasha ongi peaaegu valmis!
Nüüd on aeg pasha kaunistada. Ümbritse see jõhvikamahlast tehtud tarretisega, šokolaadiga ja mandlilaastudega.
Kaunis!
Kaunista pasha pealne kahe apelsini viiluga ja need omakorda šokolaadi ja värviliste kaunistustega.
Pasha on väga pehme, ühtlane ja mahlane. Sellest on küll ilusaid viile keeruline lõigata, aga see-eest on ta väga maitsev!
Väga-väga maitsev!
taschinka