Jõuluroad: Hõrk punase veini kaste

Jõuluroad: Hõrk punase veini kaste

19. Dec 2015, 14:13 Emmede Klubi Emmede Klubi

Kuidas valmistada jahuse sousti asemel jõuluprae kõrvale hõrk ja restoraniliku maitsega soe kaste? Selleks vajad:

* Ahjuliha valmistamisel tekkinud leent
* Punast veini
* Lihabuljonetkat
* Vahukoort
* Rosmariini
* Musta pipart
* Veidi mett
* Veidi vett

Tee nii:

Et kaste ilma jahuta paksuks keeks, kasuta võimalikult suurt pliidiplaati ja võimalikult laia põhjaga anumat. Aja liha alla küpsetamise ajal kogunenud mahlad keema koos poole tassitäie punase veini ja näputäie rosmariiniga.

Kui alkohol on kastmest aurustunud, lisa vett ja buljonetkat - esialgu pool - kuni saavutad endale meeldiva kastme soolakuse. Nüüd lisa juurde nii palju vahukoort, et see moodustaks poole kogu kastmest, ja keeda kastet paksenemiseni.

Kui kastet meeldivalt paksuks keeta ikkagi ei õnnestu, võid lisada natuke külmas vees äras segatud jahu või kastmepaksendajat.

Lõpetuseks maitsesta kastet teelusikatäie mee ja musta pipraga. 

Kuidas valmistada hõlpsalt ja kiirelt suus sulavat ahjuliha, loe SIIN. Homme aga jagame teiega juba üht tavalisest pisut põnevamat ahjukartuliretsepti!

 

Millised on Sinu nipid jõuluprae juurde kastme valmistamiseks?