Jõuluroad: Hasselbacki ahjukartulid

Jõuluroad: Hasselbacki ahjukartulid

20. Dec 2015, 19:48 Emmede Klubi Emmede Klubi

Jõuludel armastavad ka eestlased ahjuliha kõrvale tavalise keedukartuli asemel maitsvamat ja tummisemat ahjukartulit süüa. Hasselbacki kartulid on ahjus küpsetatud kartulid, mis viilutatakse enne ahju minemist. Tänu viilutatud kujule valmivad kartulid ka kiiremini!

Nelja sööja toitmiseks vajad:

* 8-10 sileda koorega kartulit
* 2 supilusikatäit võid
* 4 supilusikatäit oliivõli
* 1 teelusikatäis kuivatet rosmariini
* värskelt jahvatatud meresoola ja musta pipart
* küpsetuskotti
* suurt supilusikat

Tee nii:

Pese ja küüri kartulid hoolega puhtaks ja lõika peaaegu-viiludeks: aseta kartul suurele supilusikale ja lõika sedasi õhukesteks viiludeks (lusika servad ei lase noal kartulit lõpuni läbi lõigata).

Aseta sälgutatud kartulid küpsetuskotti, viska lahke käega kotti kvaliteetset meresoola ja musta pipart ja raputa kotti nii, et kõik kartulid maitsestatud saaksid.

Siis kuumuta väikeses potis, madalal kuumusel oliiviõli ja või koos rosmariiniga (kuni või on sulanud või pisut kauem), et teha kartulite jaoks mõnus võine rosmariini-maitseõli. Vala õli kotti, raputa veelkord, sulge kott, aseta see ahjupannile ja lõika koti külgedele sälgud, et osa aurust saaks kotist väljuda ja kartulid mõnusalt krõbedaks küpseda.

Küpseta kartuleid 200-225°C ahjus kuni kartulid on kuldpruunid, väljast krõbedad ja seest pehmed nagu pilvekesed :)

Kuidas valmistada eriti lihtsat, aga siiski suussulavat ahjuliha, loe SIIN, kuidas keeta lihaleemest jõuluse maitsega kaste, loe SIIN. Homme aga jagame teiega oma parimaid nippe jõulukapsaste valmistamiseks!

 

Millised on Sinu nipid jõululauale kartulite valmistamiseks?