On kolm olulist koostisosa, mis määravad, kui hea pitsa tuleb:
Taigen kahe väikese pitsa jaoks:
- 200g jahu
- 120ml vett
- 1/3 tl soola
- 1 kott pärmi
Sega taigen kokku ja lase sellel veidi "puhata". Kui sa tahad, et taigen oleks eriti mõnus, lisa sellele natuke oliiviõli.
Ükskord suvel maamajas, kui puudus pann, oli väga hea järgnev retsept:
- 4 suurt spl hapukoort
- 2 muna
- 9 spl jahu
Segu peaks tulema kreemine. Kalla see pannile ja küpseta veidi. Lisa peale samad koostisosad nagu sa pitsalegi oleksid pannud. Kata pann kaanega ja küpseta madalal kuumusel. Kui juust on sulanud, on pitsa valmis.
Pea meeles, et pitsa puhul on kõige tähtsam taigen/põhi.
Siin pitsal kasutasin klassikalisi koostisosi - mozarellat ja juustu ( ja rukolat).
Pea meeles, et kõige parem tuleb pitsa, kui seda küpsetada 180 kraadi juures umbes 10 minutit.
Serveeri vahetult peale küpsemist.